Yapboz tahtasına dönen kavşakta yeni çalışma

Şehrin doğusunda bulunan büyük yerleşim alanlarının kullandığı önemli bulvarların kesiştiği Mimar Sinan Kavşağında trafik akışı ile ilgili olarak yaşanan sorun nedeniyle yol genişletme çalışması bir kez daha yapılıyor. Bu çalışma köprülü kavşağının hayata geçirilmesinden bu yana yapılan çok sayıdaki çalışmadan birisi oldu. Köprü hizmete girdiğinde kavşakta iki araç yan yana gidemediği için Büyükşehir Belediyesi gelen tepkiler üzerine, köprülü kavşağın hizmete girdiği yıl genişletme çalışması yaptı. Ancak devamında birçok bu çalışmanın tekrarladığını belirten vatandaşlar, yapboz tahtasına dönen kavşakla ilgili harcanan paranın vatandaşın cebinden çıktığını belirterek, geleceği öngöremeyenler yüzünden boşa para harcandığını dile getiriyor.

Yapılan çalışma ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden yorum yazan vatandaşlar, birçok kez köprülü kavşakta çalışma yapıldığını belirterek, “Bu işleri ilk yapılırken düşünmek çok önemli olsa gerek 20 yıl sonra Burası ne olur 50 yıl sonra Burası ne olur diye düşününce zaten ilk yapılırken o hata yapılmazdı.”,

“Çok şükür Rabbim, bu günleri de görecek miydik? Bu kavşağın mimarına mühendisine nasıl bu şekilde berbat bir kavşak yapılabilir sormak ve diplomalarını iptal etmek lazım. Neyseki Memduh başkanım el atmış, inşallah şu 90 m çapındaki rot ariyi küçültürler de rahat kullanırız.”

“Bu kavsak yapılırken bu daralma niye yapılmıştı acaba… Hiç mi düşünen olmadı?”

Gibi tepkilerin yanı sıra şehrin farklı kavşaklarında yaşanan sorunları gündeme getirdiler.

Başkan Memduh Büyükkılıç ise, “Kocasinan Bulvarı, Sivas Bulvarı ve Nalçik Bulvarı’nın kesişim noktası ve şehrimizin önemli kavşaklarından biri olan Mimarsinan Katlı Kavşağı’nda ulaşım konforunu arttırmak için yol genişletme çalışmaları yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde burada yolu 2 şeritten 4 şeride çıkarmış olacağız” dedi.

YOLDA ÇÖKME OLDU

Mimar Sinan Köprülü Kavşağının dolgu olan bölümlerinde ise yol orta kısma doğru çökmüş olması dikkat çekiyor. Hatta çökme aydınlatma direklerinin yolun ortasına doğru yattığı ise gözle görülür durumda. Vatandaş, yapboz tahtasına dönen bu kavşakla ilgili samanında hesap yapamayan ve sonrasında yeniden harcama yapılmasına neden olanlardan hesap sorulmasını istiyor.