Yorgan ve Battaniye Sezonu Açıldı

Geceleri serinleyen havalarla birlikte yorgan ve battaniyeler çıkarılmaya başlandı. Dönemsel kullanılan bu eşyaların hem hijyenik hem de uzun ömürlü kalması için derinlemesine temizlik büyük önem taşıyor.

Yorgan ve Battaniyeler Nasıl Yıkanmalı?

Yorgan ve battaniyeleri yıkarken, ürün üzerindeki temizlik talimatlarını okumak önem taşıyor. Kullanılan farklı malzemeler (pamuk, yün, kaz tüyü, sentetik) farklı temizlik yöntemleri gerektirebiliyor. Peki, yorgan ve battaniyeleri üretildikleri malzemeye göre yıkamanın yöntemleri neler?

Pamuklu Yorganlar/Battaniyeler: Genellikle çamaşır makinesinde 30-40 derece sıcaklıkta yıkanabilir. Ancak fazla deterjan kullanmaktan kaçınmak gerekiyor. Çünkü bu, dolgu malzemesinin yapışmasına ve kalınlaşmasına yol açabiliyor. Yıkamadan önce lekeler önceden leke çıkarıcı ile hafifçe ovulabilir.

Kaz Tüyü Yorganlar: Daha hassas oldukları için genellikle düşük sıcaklıkta (30 derece) ve hassas yıkama programında yıkanmalıdır. Yıkama sırasında iki tenis topunu makineye eklemek, kaz tüylerinin bir araya toplanmasını engelliyor. Kaz tüyü yorganlar ağır olduğundan, büyük bir çamaşır makinesi kullanmak gerekiyor.

Yün Battaniyeler: Yün, doğal bir malzeme olduğu için çamaşır makinesinde yıkanması risklidir. Eğer makinede yıkanacaksa, soğuk su ve yünlere özel deterjanlar kullanılmalı. Aksi takdirde profesyonel kuru temizleme tercih edilmelidir.

Sentetik Yorganlar/Battaniyeler: Genellikle makinede yıkamaya uygundur. 40-60 derece arasında yıkanabiliyor. Bu tür malzemeler, daha hızlı kurur ve dolgu malzemesi kaymaz.

Bitkisel İçerik ile Güçlü Temizlik

Ekolojik ve vegan temizlik ürünleri ailesi Life by Fakir’in Bitkisel Toz Çamaşır Deterjanı, güçlü formülü ile yorgan ve battaniyelerin temizliğinde etkili çözümler sunuyor. Ürün, renkli ve beyaz çamaşırlarda güvenle kullanılabiliyor.

Ecomark ve V-label vegan sertifikalı Life by Fakir Bitkisel Toz Çamaşır Deterjanı, çamaşırları tertemiz yaparken doğanın sürdürülebilirliğine de katkı sağlıyor. Doğada kolay çözünüyor ve test aşamasında hayvansal katkı maddesi içermiyor.

Parfümsüz, Cilt Dostu

100 bitkisel bazlı aktif madde içeren Life by Fakir Bitkisel Toz Çamaşır Deterjanı, parfüm, boya, SLS, paraben, klor gibi insan sağlığı için tehdit oluşturan kimyasalları içermez. Böylece cilde direkt temas eden yorgan, battaniye gibi eşyalarda alerjen bünyeler için sorun yaratmıyor. 

Klasik toz çamaşır deterjanları, çamaşırlar üzerinde kalıntı bırakarak hassas ciltli kişilerde cilt sorunlarına yol açabiliyor. Life by Fakir Bitkisel Toz Çamaşır Deterjanı, doğal içeriği ile kolayca durulanabilirken cilt sorunlarına yol açmadığı dermatolojik testlerle kanıtlanmıştır.

Az Deterjan Kullanımı ile Çok Temizlik

Life by Fakir Bitkisel Toz Çamaşır Deterjanı, ideal ölçülerde kullanıldığında 1.5 kg’lık ambalajı ile 4.5 kg’lık toz deterjan performansı gösteriyor. Böylece 30 yıkama imkanı verdiği için de emsallerine göre büyük avantaj sağlıyor.