2021 YILINDA KASKODA HEM ÜRETİMİMİZ HEM DE KÂRIMIZ BÜYÜDÜ
tekden site sağı sünnet
Haber
02 Aralık 2021 - Perşembe 10:22 Bu haber 2571 kez okundu
 
2021 YILINDA KASKODA HEM ÜRETİMİMİZ HEM DE KÂRIMIZ BÜYÜDÜ
Bu yıl odaklandıkları ürünlerin başında kaskonun geldiğini ifade eden Koru Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi, Teknik ve Hasar Genel Müdür Yardımcısı Kasım Yılmaz, bu branştaki başarılarının temelinde piyasayı iyi takip edip, doğru zamanda doğru hamleyi yapan yönetim anlayışının bulunduğunu söyledi.
EKONOMİ Haberi
2021 YILINDA KASKODA HEM ÜRETİMİMİZ HEM DE KÂRIMIZ BÜYÜDÜ

Faaliyetlerinde kârlılık ve sürdürülebilirliği merkezine koyan Koru Sigorta, yöneldiği branşlardaki kârlılığını ve üretimini artırmaya devam ediyor.

'ÜRÜN ÇEŞİDİNİ ARTIRARAK TARİFELERİ YENİLEDİK'

“2021 yılında odaklandığımız ürünlerin başında kasko ürünleri gelmektedir” diyen Koru Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi, Teknik ve Hasar Genel Müdür Yardımcısı Kasım Yılmaz, “Kasko üretimine 2021 yılında odaklanmamızın arkasında piyasayı iyi takip edip doğru zamanda doğru hamleyi yapan bir yönetim anlayışı yatmaktadır” açıklamasında bulundu. Araç üretiminde baş gösteren üretim sıkıntısının ikinci el araçlara olan talebi artırması ve birinci el piyasasındaki kur bağlantılı fiyat yükselişlerinin, araçların bedellerini artırdığını hatırlatan Yılmaz, artan araç bedelleri nedeniyle yerine koyma maliyeti yükseldiğinden kaskoya olan ihtiyacın artacağını geçtiğimiz yılın sonunda öngördüklerini; buna göre ürün çeşidini artırarak tarife alt yapılarını yenilediklerini ifade etti.

‘SİGORTALI İHTİYAÇLARINI ANALİZ EDİYORUZ’

“Sigortalıların ihtiyaç analizlerini yaparak tüm servislerde, anlaşmalı servislerde ve anlaşmalı özel servislerde geçerli poliçe seçeneklerini acentelerimize sunduk. Ayrıca araç tiplerine göre motosiklet, servis minibüsleri, çekiciler ve pert olmuş araçlar için özel poliçeler oluşturduk” şeklinde konuşan Yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti: “Araçları sigortalarken sadece sigortalının özelliklerine bakmayıp, araçların analizlerini de ön planda tutuyoruz. Özellikle pert olmuş araçların onarıldıktan sonra ihtiyaç duyulan kasko ürününde farkındalığı artırmak ve sigortalıların almış olduğu aracın ne kadar iyi onarıldığını tespit etmek amacıyla anlaşmalı olduğumuz ekspertiz firmasından rapor alınmasını şart koşuyoruz. Bunu aynı zamanda sosyal sorumluluk olarak görüyor ve sigortalılarımızı uygun olmayan onarımlara karşı bilgilendiriyoruz.”

'ÜRETİMDE 20. İKEN KÂRDA İLK 10’DAYIZ'

Sektör, 2021 Ekim sonu kasko üretiminde bir önceki yıla göre 30 büyürken, Koru Sigorta’nın aynı dönemde üretiminin 225 artarak 88.3 milyon liraya ulaştığını belirten Yılmaz, kasko branşında sektör sıralamasında 20. sırada yer alırken, 2021 Eylül sonu teknik sonuçlarına göre sektörde teknik kâr açıklayan 14 şirket içerisinde, 17 milyon lira ile 10. sırada yer aldıklarını ifade etti. Yılmaz, “Ülke genelindeki 24 milyonu aşan araçlardan ancak 30’u kasko sigortasına sahip olup amacımız bu oranın yukarı çıkması için yeni sigortalı kazanımı sağlamaktır. Nitekim 2021 yılında aylık olarak ortalama 535 aracı kaskolu yaparak 11 ayda 5 bin 885 adet yeni müşteriyi kasko üretimine dahil etmiş bulunuyoruz” dedi. Başarılarının ardında iyi bir teknik ekibin olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Ürün çeşitliliğini artıran, alt yapıyı sürekli geliştiren ve sigortalı ile aracı iyi analiz ederek doğru tarifeyi yapan ve tarifesini takip ederek revizyonlarını yapan iyi bir teknik ekibe sahibiz. Modellemeler tamamen kendi teknik ekibimizin çalışmaları ile oluşturulmuştur” şeklinde konuştu.

‘KASKO ÜRETİMİ İLE NEFES OLUYORUZ’

Yılmaz, sözlerini şöyle noktaladı: “Meydana gelen orman yangınları sonrası ağaçlamayı desteklemek amacıyla 2021 Ağustos ayından itibaren kestiğimiz her kasko poliçesi için bir fidan dikiyoruz. Kasım sonu itibarı ile bağışladığımız fidan sayısı 22 bin 500 adeti aştı.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: 2021, YILINDA, KASKODA, HEM, ÜRETİMİMİZ, HEM, DE, KÂRIMIZ, BÜYÜDÜ,
Yorumlar
Haber Yazılımı