AKŞENER SANAYİCİ BULUŞMASININ ÖNEMLİ DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI
tekden site sağı sünnet
Haber
25 Mart 2022 - Cuma 12:14 Bu haber 1429 kez okundu
 
AKŞENER SANAYİCİ BULUŞMASININ ÖNEMLİ DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kayseri’de sanayicilerle yaptığı toplantının önemli bir detayı ortaya çıktı. 7 saat süren toplantıya katılan 30’un üzerindeki iş adamanının en az bin kişi çalıştıran fabrika sahipleri olduğu ve 40 bin üzerinde çalışanı bulunan sanayicilerin yaşadıkları bütün sorunları tek tek dile getirdikleri öğrenildi.
SİYASET Haberi
AKŞENER SANAYİCİ BULUŞMASININ ÖNEMLİ DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in iki günlük Kayseri programı ile ilgili önemli detaylarda ortaya çıkmaya başladı. İlçe gezileri, esnaf ve vatandaş buluşması kadar yaptıkları üretim, ihracatlaro ile sağladıkları istihdam ile hem şehrin hemde ülke ekonomisine önemli katkı sunan sanayicilerle yapılan toplantı ve bu toplantıda yapılan görüşmeler dikkat çekti.

Kayseri’ye geldiği ilk gününü sanayicilere ayıran İYİ Parti Lideri Meral Akşener, kaldığı otelde basına kapalı işadamları ile bir araya geldi. Ekonomik anlamda sivil toplum teşkilatlarından temsilcilerinde katıldığı toplantıya işyerlerinde en az bin kişiye istihdam sağlayan 30’un üzerinde sanayici katıldı.

Gece yarısını geçtikten sonra biten toplantıda sanayicilerin hepsi yaşadıkları sorunlarla ilgili konuları gündeme getirdi. Sanayiciyinin kurtuluşu, yaşanan sorunların aşılmasıyla ilgili neler yapılması gerektiği yönünde de önerilerde bulundular.

İYİ Parti Lidere Akşener’in toplantıda bütün sanayicileri tek tek dinlerken kurmaşlarınında yaşanan sorunlar ve ortaya konulan çözüm önerileri ile ilgili geniş çaplı not aldıkları öğrenildi.

Toplantıya katılan sanayicilerin toplamda 40 binin üzerinde istihdam sağlıyor olması ise ayrı bir detay olarak ortaya çıktı. Neredeyse kent sanayisinde istihdam edilen kişi sayısının yarısına denk gelen bu rakam gözlerden kaçmazken, sanayicinin üretimdeki sıkıntılar, hammeddeye ulaşama noktasındaki sorunlar, döviz kurlarındaki yükselişin oluşturduğu sıkıntılar, istihdam ve istihdamla birlikte işverene getirilen yükler, ihracatta yaşadıkları sorunlarla uygulanan vergi yükleri konusundaki yaşadıklarını aktararak. Çözüm önerisi olarak bazı fikirler ortaya koydu.

Akşener’in ise, yaşanan sorunların tespitini yaptıklarını ve Türkiye genelinde benzer ama ağır sorunlar yaşandığını dile getirerek, ekonomi ile ilgili detaylı bir konuşma yaptığı öğrenildi. Akşener’in ülke genelinde yaşanan sorunlar ve çözümleri ile ilgili partilerinin ne yapacağı konusunda da bilgiler aktardığı ifade ediliyior.

Kaynak: Editör:
Etiketler: AKŞENER, SANAYİCİ, BULUŞMASININ, ÖNEMLİ, DETAYLARI, ORTAYA, ÇIKTI,
Yorumlar
Haber Yazılımı