ANNELER UMUTLARINI BİZLERE BAĞLIYOR
tekden site sağı sünnet
Haber
18 Şubat 2022 - Cuma 20:46 Bu haber 1373 kez okundu
 
ANNELER UMUTLARINI BİZLERE BAĞLIYOR
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik, “Yenidoğan bebeklerde hastanemize başvuran anneler umutlarını bizlere bağlıyor, bu nedenle burada çok büyük emek vermemiz gerekiyor” dedi.
SAĞLIK Haberi
ANNELER UMUTLARINI BİZLERE BAĞLIYOR

Hastanemizde 15-17 Şubat 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Yenidoğan Canlandırma Eğitimi (NRP)” programı yapıldı. Hastanenin Yenidoğan Yoğun Bakım Eğitim Kliniği ve İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Koordinasyon Birimi ortaklığında gerçekleştirilen eğitim programı üç gün sürdü. Eğitimin son gününde yapılan yazılı ve sözlü sınav sonrası, katılımcılara sertifikaları verildi.   

Eğitim programının ilk gününde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami ÇELİK, Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Emin SİLAY, hastanemiz başhekim yardımcısı, kadın doğum ve çocuk hastalıkları uzman hekimlerimiz, yenidoğan yoğun bakım uzmanı hekimlerimiz, 2. ve 3. basamak çocuk yoğun bakım hekimlerimiz, asistan hekimlerimiz ve sağlık personelimiz katıldılar. Eğitimde açış konuşmasını gerçekleştiren Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami ÇELİK;  “Ülkemizde uluslararası standartlarda gerçekleştirilen “Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP)” doğuma eşlik eden tüm sağlık çalışanlarının farkındalığının artırılmasını amaçlayan ve başarıyla yürütülen bir eğitim programıdır. Bu eğitimle, temel resüsitasyon uygulamalarının pekiştirilmesi için eğitim almış sağlık personelinin yetiştirilmesiyle, önlenebilir ölüm nedenlerinden olan asfiksiye bağlı mortalite ve morbiditenin en aza indirilmesi hedeflenmektedir. Hastanemize başvuran anneler umutlarını bizlere bağlıyor, bu nedenle burada çok büyük emek vermemiz gerekiyor. Türkiye’nin her ilinden hasta alıyoruz, bu çok gurur verici, inşallah çok daha iyi hizmetler vermeye devam edeceğiz. Burada alacağınız eğitimle sizden umut bekleyen annelere umut olacaksınız inşallah” dedi.

ANNE DOSTU HASTANE

Kayseri Şehir Hastanesi’nden yapılan açıklamada, “Bakanlığımız Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığınca yürütülmekte olan “ Anne Dostu Hastane Programı” kapsamında Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Anne Dostu Değerlendirme Ekipleri tarafından hastanemizde 16-17 Şubat 2022 tarihleri arasında değerlendirme gerçekleştirilmiştir.

Bakanlığımız değerlendirme ekibince, “Ulusal Anne Dostu Hastane” kriterleri açısından yapılan değerlendirme neticesinde hastanemiz “ANNE DOSTU HASTANE” ünvanını almaya hak kazanmıştır” denildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ANNELER, UMUTLARINI, BİZLERE, BAĞLIYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı