ARIK: HERGÜN KÖY NÜFUSU KADAR CANLARIMIZI KAYBEDİYORUZ
tekden site sağı sünnet
Haber
31 Aralık 2021 - Cuma 15:02 Bu haber 6884 kez okundu
 
ARIK: HERGÜN KÖY NÜFUSU KADAR CANLARIMIZI KAYBEDİYORUZ
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen 2021 yılı değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kayseri ile ilgili de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
SİYASET Haberi
ARIK: HERGÜN KÖY NÜFUSU KADAR CANLARIMIZI KAYBEDİYORUZ

Milletvekili Çetin Arık, 2021 yılında dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgınının etkilerini aktararak, her gün 200, 150 vefat haberi verildiğini, neredeyse her gün bir köy nüfusu kadar insanımızı kaybettiğimizi belirterek, “Yiten her bir canımız bizim için önemlidir. Ama maalesef bu dikkate alınmıyor” dedi.

Türkiye’de ülkenin gelirini sömüren 5’li çete gibi Kayseri’de de 5’li çete olduğunu ve bunu yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.

CHP’li Çetin Arık’ın basın toplantısındaki açıklamalarından bazı başlıklar şöyle;

GERÇEK RAKAMLARI SÖYLEMEDİLER

“2021 yılının son gününde birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İyisi ile kötüsü ile 2021 yılı geride kalıyor. 2021 yılında insanoğlu çok acılar çekti. En büyük sorunlardan bir tanesi dünyayı kasıp kavuran korona salgını idi. Maalesef televizyonlarda her gün rakamlar izledik. Şu kadar ölen iyileşen ve hasta sayısı diye. O kadar kolay veriliyordu ki; ama her biri candı. Günlük bir köy kadar nüfus kaybediliyordu. 200 kişi hayatını kaybetti. 150 kişi hayatını kaybetti. Bu süreçte iktidar milletine şeffaf olmadı. gerçekleri gerçek rakamları söylemedi. İklim krizi ve kuraklıkta kendisini etkiledi bu dönemde. Yine orman yangınları oldu. Ülkeyi yönetenleri yangınları söndürmede de can kayıplarını engellemede çokta çokta yeterli olamadılar.

ADAM KAYIRMACILIĞI GÖRDÜK

2021 yılında şunu da gördük. Bu iktidar döneminde. Adam kayırmacılığı liyakatsizliği gördük. Bunu her öğretmen atamalarında yaşadık. Sınavda üçüncü dördüncü olan öğrencilerin tercih haklarının elinden alındığını gördük.

BÜYÜK BİR EKONOMİK KRİZ YAŞADIK

Türkiye’de ekonomik kriz oldu. Yaşandı. Dolar 18 liraya kadar çıktı. biranda 11 liraya çekildi. Şunu sorduk. 18 lira dolara çıktığında kimler dolarını sattı. Geri 11 liradan dolarını aldı. Böyle bir yılı geride bırakıyoruz. Ülkemize 2022 yılının huzur barış ve başarı getirmesini diliyorum.

216 KEZ MECLİS KÜRSÜSÜNDE İNSANLARIMIZIN SORUNLARI İÇİN KONUŞTUM

Meclis çalışmalarında 35 kanun teklifi verdim, 75 yazılı soru önergesi ve yeni sistem oluşmadan öncede 40 sözlü soru öngeresi sordum. 43 araştırma önergesi hazırladım 216 kez meclis kürsüsünde konuştum. İl ve ülkemizin sorunlarını gündeme getirdim.

HASTANELERDE ÖZELLİĞİ OLAN AMELİYATLAR YAPILAMIYOR

Bu iktidarın en çok nemalandığı alan sağlıkta dönüşüm projesi oldu. Şunu iddia ediyorum. Şuanda Erciyes üniversitesi ve ülkemizdeki tüm üniversitelerde özelliği olan ameliyatlar yapılamıyor. Sizin kalbinize pil takılsa bu ameliyat yapılamayacak durumda. Pilin ücreti bu ameliyat için ödenen paranın iki katı. Kurumlar zarar veriyor. Bunu söyleyemiyorlar. Devlet hastanelerinde, eğitim araştırma hastaneleri bütün hastanelerde böyle özelliği olan ameliyatlar yapılamıyor. Acil olanlar yapılabiliyor. Aile hekimlerinin sorunları başylı başına büyük sorun. Onların temsilcileri ile bir araya geldim. İş bırakma noktasındalar. Doğalgaza çalıştırdıkları elemanları kendileri ödüyor. Aile hekiminin aldığı ücretle asgari ücretin biraz üzerinde. Aile hekimin aldığı ücretler sürdürülebilir durumda değil. Bununla ilgili de önümüzdeki günlerde konu daha çok gündeme gelecektir.  

BELEDİYENİN BORCU YÜZÜNDEN BİRBİRLERİNİ SUÇLUYOR

Bir algı üzerinden siyaset yapıyorlardı. Kayseri belediyesi hiç borçlanmamış, kendi imkanları ile her şeyi yapmış, hiç kimseye borçlanmamış bir belediye olarak gösterdiler. Ama gelinen noktada öyle değil. Kayseri belediyesi büyük bir borç yumağının içinde. Kendileri birbirlerine bunu söylüyor. Ben belediye başkanlığını devraldığımda kasa boştu diyor. Mevcut belediye başkanı da öyle diyor. Milletin parasını millete harcamadılar. Kayseri’nin, milletin parasını 5 kişiye harcadılar. Ballı villa parselleri. Sayıştay resmi olarak çalışmasını yaptı. Bizde onun üzerinde çalışıyoruz. Açıklama yapacağız. Ballı villa parsellerinde devletin kamu zararına uğratıldığı Sayıştay raporunda yer alıyor.

Sahabiye’de kırtasiyecilerin pandemi dönemindeki sıkıntılarında destek olma adına kiraları ile ilgili taleplerinde belediye başkanı kamunun hakkını koruduğunu söylemiş. Vatandaşın talebinde kamunun hakkını korumak zorunda olduğunu söylüyor. Vatandaşa geline kamu zarara uğratılmıyor. Eşe dosta kendi bürokratlarına gelince kamu zararı önemli değil. Güneşli’de çiftçimizin arsaları villa parseli olarak kullanılıyor. Milletin hakkını şehrin zenginlerine sağlıyor kullandırıyorlar. Bizim iktidarımızda milletin parası millete harcanacak. Şehrin parası şehre harcanacak. Türkiye genelinde 5 li çete var. Kayseri’de de 5 li çete var. Gerekli açıklamayı belgeleri ile ortaya koyduk. 5 li çetenin Kayseri’de kim olduğunu açıklayacağız.

ÇETİN ARIK ÖZELEŞTİRİ YAPTI

Kayseri 1.5 milyon nüfusu var. 16 ilçesi var. Milliyetçi muhafazakar insanlarımızın yaşadığı il. Sürekli göç alıyor. Çevre illerden doğudan geliyor. Muhafazakar kemsin verdiği göç.b özeleştiri yapmalıyız. Dilimizi dönem dönem doğru kullanmadık. Eskişehir bağlarına gittiğimizde yardım alan vatandaşlar tepkisi olduğunu farklı cevaplar vermek zorunda kaldık. Ama biz şimdi meclisin tatil olduğu dönemde 16 ilçemizde vatandaşlarımızın içinde olmaya, onları dinlemeye özen gösteriyoruz. Yetmiyor. Bu anlamda genel merkezden de destek alıyoruz. Genel başkanımız ne zaman kimi isterseniz hangi tarihte derseniz arkadaşların desteği olacağını söyledi. Artık insanlarımızın içindeyiz. Çiftçimizin yanındayız. Esnafımızın yanındayız. Kimsesizlerin kimsesi olmaya başladık. Şimdi insanlarımıza hizmet için çalışıyoruz. Özeleştiri olarak bunu yapıyoruz ve farkındayız.

Artık halkçı kimliğimizle insanlarımızın içinde olacağız.b devletçi anlayışından ziyade genel başkanımızla birlikte yaşanan değişim sonrası halkçı olarak insanlarımızın sorunlarına çözüm için hareket ediyoruz. Çözüyoruz.

SAYIN BÜYÜKKILIÇ’TA GELSEYDİ KAYSERİ İÇİN YARARLI OLURDU

“Belediyecilikte şehrin rantının nasıl halka dağıtıldığını, millete hizmet olarak sunulduğunu, kentin en ücra noktasına kreş nasıl yapılır, sosyal belediyecilik nasıl olur yapılan bu hizmetlerin anlatılması, konuşulması adına önemli bir çalıştay yapıldı. Keşke sayın Memduh Büyükkılıç’ta bu çalıştayımıza gelip dinleseydi kayseri için yararlı olurdu.

VATANDAŞIMIZ LÜKS YAŞAMI GÖRDÜ

Vatandaşımız geçim derdinde. Vatandaşımızın her evinde işsizlik var. Anasının dizinin dibinde oturan mühendis kızımız var. Vatandaşın en büyük sorunu adaletsizlik. Kendi tenceresinde aş kaynamazken sarayın adamlarının nasıl lüks içinde yaşadıklarını, zevk ve sefa içerisinde olan saray ve çevresini görüyor.”

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ARIK:, HERGÜN, KÖY, NÜFUSU, KADAR, CANLARIMIZI, KAYBEDİYORUZ, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı