“Çocuğum gerçekten okulda mı?”
tekden site sağı sünnet
Haber
14 Eylül 2022 - Çarşamba 08:02 Bu haber 639 kez okundu
 
“Çocuğum gerçekten okulda mı?”
Çocuklar okul yolunda, anne babalar telefon başında…
EĞİTİM Haberi
“Çocuğum gerçekten okulda mı?”

Yaklaşık 18 milyon öğrencinin ders başı yapmasıyla birlikte, çocukların okula ya da eve sorunsuz ulaşıp ulaşmadığı gibi konularda anne babaların yaşadığı endişeler yeniden canlandı. Gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip Türkçe uygulama Find My Kids çocukların anlık konumunu gösterirken, ebeveynlerin çocuklarıyla ilgili öğrenmek istedikleri birçok bilgiye de kolayca erişebilmelerini sağlıyor. Üstelik gerektiğinde çocuklar tek dokunuşla imdat çağrısı da gönderebiliyor.

Yaz tatilinin sona ermesi ve okulların açılmasıyla birlikte anne babaların çocuklarının konumunu bilmeye yönelik ihtiyaçları da tekrar artış gösterdi. Dünya genelinde her ay 3,5 milyondan fazla ebeveyn tarafından kullanılan mobil uygulama Find My Kids, gelişmiş özellikleri sayesinde çocukların güvenliğiyle ilgili konularda ebeveynlere yardımcı oluyor.

Türkçe olarak kullanılabilen Find My Kids sayesinde anne babalar çocuklarının konumunu harita üzerinde adım adım gerçek zamanlı olarak görebildikleri gibi, çocuk okul ya da ev gibi önceden belirlenen bir konuma ulaştığında anında haberdar oluyorlar. Ek olarak, çocuğun telefona yanıt vermediği ya da telefonunun sesini kapadığı durumlarda bile yüksek sesle zilini çaldırabiliyor, şarj seviyesini takip edebiliyor, telefonunda hangi uygulamayı ne kadar kullandığını görebiliyorlar.

Find My Kids’in ihtiyaç durumunda çocuğun tek bir dokunuşla ebeveynlerinin telefonlarına imdat çağrısı (SOS mesajı) gönderebilme özelliği de uygulamanın güvenliğe yönelik özellikleri arasında yer alıyor. Tüm bunlar sayesinde ebeveynlerin, “Çocuğum okula ya da eve sorunsuz bir şekilde ulaşabildi mi? Toplu taşımada ya da serviste bir sorun yaşadı mı? Telefonunu sessizde mi unuttu?” gibi farklı konulardaki tüm endişeleri de ortadan kalkıyor.

Serviste uyuyakalan çocuğunu Find My Kids ile buldu

Find My Kids Ülke Müdürü Neşen Yücel, “Her okul döneminde, serviste unutulan çocuklarla ilgili birkaç habere mutlaka rastlıyoruz. Bu çerçevede, çocuğu ilkokula başlayan bir kullanıcımızdan aldığımız geri bildirim de uygulamamızın hayati konularda anne babalara ne kadar yardımcı olduğunu bir daha ortaya koydu. Örneğin, bir kullanıcımızın çocuğu bir gün okula giderken serviste uyuyakalıyor. Araçtan inmediğini kimse fark etmediği için, uyurken servis aracının içinde yolculuk yapmaya devam ediyor. Anne baba, çocuklarının okulda olmadığını fark ettikleri anda Find My Kids ile gerçek zamanlı konum bilgisini görüntüleyerek, çocuklarının yerini hemen görüp ona sorunsuz bir şekilde ulaşabilmişler. Sonrasında bu konu bize bir teşekkür mesajı olarak iletildi ve çok sevindik,” diye konuştu.

Uygulama, çocuğun gittiği adresleri hafızasında tutuyor. Çocuğun ilgili konumlara giderken kullandığı rotaların kaydedilmesi, ebeveynlerin diledikleri herhangi bir tarihi seçerek çocuğun kullandığı yolları görebilmelerini sağlıyor. Böylece ihtiyaç duyduklarında çocuklarını belirli yerlerden geçmemesi konusunda da uyarabiliyorlar.

150’den fazla ülkede kullanılan Find My Kids, telefon sahibi olmayan çocuklar için GPS özellikli akıllı kol saatine yüklenerek de kullanılabiliyor. Uygulama App Store, Google Play ve App Gallery’den ücretsiz olarak indirilebiliyor. Find My Kids’in sahip olduğu kidSAFE sertifikası, uygulamanın bağımsız olarak incelenerek online güvenlik ve kişisel gizlilik açısından önemli uluslararası standartları karşıladığını vurguluyor.

Find My Kids uygulamasının öne çıkan özellikleri:

· Çocuğun konumunu harita üzerinde anlık olarak görebilme

· Çocuk önceden belirlenen konuma ulaştığında bildirim alma

· Telefonun sesi kapalı bile olsa yüksek sesle zil çalabilme

· Çocuğun hareket geçmişini görebilme

· Çocuktan SOS sinyali ile birlikte anlık konum bilgisi alabilme

· Eğlenceli emojiler aracılığıyla sohbet edebilme

· Birden fazla çocuk ekleyebilme

· Çocuğun telefonunun pil seviyesini kontrol edebilme*

· Mobil uygulama kullanım istatistiklerini görebilme*

*İşaretli özellikler Android telefonlarda sunulmaktadır.

Kaynak: Editör:
Etiketler: “Çocuğum, gerçekten, okulda, mı?”, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı