DEPREMZEDE ÖĞRENCİ SAYISI 6 BİN 800 OLDU
tekden site sağı sünnet
Haber
02 Mart 2023 - Perşembe 21:08 Bu haber 417 kez okundu
 
DEPREMZEDE ÖĞRENCİ SAYISI 6 BİN 800 OLDU
Deprem bölgelerinden gelen kişi sayısı 50 binin üzerine çıktı. Gelen kişi sayısındaki artışla birlikte kentteki okullarda eğitim gören öğrenci sayısı da 6 bin 500’den 6800’ü geçti.
EĞİTİM Haberi
DEPREMZEDE ÖĞRENCİ SAYISI 6 BİN 800 OLDU

Kahramanmaraş ve Hatay illerinde meydana gelen depremler sonrasında 11 kentte yıkım ve can kaybı yaşandı. Bölgedeki yaşanan sıkıntılar beraberinde bölgeden farklı şehirlere göç oldu. Kayseri ise, deprem bölgesinde en çok göç alan il oldu. Son resmi rakamlara göre 50 bininin üzerinde depremzedenin misafir edildiği kentte, depremzedelerin ihtiyaçları karşılanıyor.

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü, deprem bölgesinden kente gelen ve eğitim gören öğrencisi sayısını 28 Şubat tarihi itibarıyla 6 bin 596 olarak duyurmuştu. Deprem bölgesinde barınma ve soğuk hava nedeniyle Kayseri’ye gelen kişi sayısındaki artışla birlikte çocuklarının eğitimini sürdürmek isteyen ailelerde Milli Eğitim Müdürlüğünün sağladığı kolaylıkla okullara gitmeleri sağlanıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü, değişik zaman dilimlerinde yaptığı bilgilendirmede, deprem bölgesinden gelen ailelerin çocuklarıyla ilgili öğrencilerin eğitimine devam etmesi noktasında çalışmaların sürdürüldüğünü ifade edildi.

İl Müdürlüğü, bu kapsamda, 28 Şubat 2023 tarihi itibariyle kente deprem bölgesinden toplamda 6 bin 596 öğrenci nakil yoluyla gelerek eğitimlerini devam ettirdiğini açıklamıştı. 1 Mart tarihi itibarıyla güncellenen rakama göre Kayseri’de eğitim gören depremzede öğrenci sayısı 6 bin 820’ye ulaştı.

Depremzede öğrencilerin daha çok yoğunlukta bulunduğu ilçeler Melikgazi, Kocasinan ve Talas oldu. Öğrencilerin 894’ü özel kurumlarda eğitim görüyor.

Milli eğitim Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, “Bugün itibarıyla 10 ilimizden 202 bin 817 öğrencimizin istedikleri illere nakil işlemini gerçekleştirdik” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: DEPREMZEDE, ÖĞRENCİ, SAYISI, 6, BİN, 800, OLDU,
Yorumlar
Haber Yazılımı