Ertekin: TÜRGEV ve TÜGVA’ya para veriyor muyuz? Tabi ki veriyoruz
tekden site sağı sünnet
Haber
20 Haziran 2022 - Pazartesi 19:23 Bu haber 4081 kez okundu
 
Ertekin: TÜRGEV ve TÜGVA’ya para veriyor muyuz? Tabi ki veriyoruz
Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpanlan Baki Ertekin, muhalefet partilerindeki Kayseri’nin iki milletvekilinin kendisi ve holding ile ilgili mecliste yaptığı açıklamalarla ilgili konuştu.
GÜNDEM Haberi
Ertekin: TÜRGEV ve TÜGVA’ya para veriyor muyuz? Tabi ki veriyoruz

Ertekin, eleştirileri ve iddiaları kabul etmeyerek doğru olmadığını ifade ederken, İstanbul Büyükşehir belediyesi’nin sanat etkinliğini eleştirerek, “Türgev’e para veriyormuyuz. Tabiki veriyoruz. Tügva’ya para veriyormuyuz evet veriyoruz. Tergev’e vereceğim. Tügva’ya vereceğim. İlim yaymaya vereceğim. Ben o salon gösterisine 400 bin lira vermektense Erciyes Üniversitesi’nde öğrencilere iftar verdim. Onların dualarını aldım” dedi.

Erciyes Anadolu Holding Ceo’su  Alpaslan Baki Ertekin, nolding binasında bir basın toplantısı düsenledi. Toplantıda holdingin İSO 500, ihracat ve yatırım alanlarında kaydettiği gelişmeleri değerlendirip, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’ın şahsına ve holding faaliyetlerine yönelik yaptıkları eleştirilere cevap verdi. Ertekin “Ben siyasi figür değilim” sözleri ile de kendisinin siyasi malzeme yapılmasının yanlış olduğunu ifade etti.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında farklı desteklerin olduğunu dile getiren Ertekin, desteklerin hız kesmeden devam edeceğini vurgulayarak, toplantıda şu bilgileri verdi;

“Sayın milletvekillerinin atladıkları önemli bir nokta var. Ben milletim. 4.5 yıldır Kayseri’de yaşayan ve Kayserili olan Alparslan Baki Ertekin bir Kayseri seçmeni. Ben siyasetçi değilim. Ben bürokrat da değilim. Ben kamu adına bir görev ifa ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti 3 temel erkten oluşur. Bunlar yasama yürütme ve yargıdır. Yasama erki TBMM yetkisindedir. Milletvekillerinin elinden geçiyor. Her şeyin asili vekilinden önce gelir. Yani millet vekilden önce gelir. Çünkü milletvekili milletin vekilidir. Yani ben milletin kendisiyim. Ben cumhurun kendisiyim. Beni temsil için orada bulunan kişinin şu konuda dikkatli olmasını isterdim. İddia eden ispat etme yükümlülüğü taşır. Suç işlendiğini iddia eden ispatla mükelleftir.”

Ertekin, holdingin 6 şirketinin İSO 500'de yer aldığını söyleyerek, bu başarıda emeği olan holdingde çalışan yaklaşık 14 bin kişiye teşekkür etti. Mobilya, tekstil, kablo, sünger ve enerji gibi alanlarda yatırımlar yapıldığına dikkati çeken ve bu yatırımların büyüdüğünü ifade eden Ertekin, ihracatta önemli mesafe kat ettiklerini, Türkiye'ye döviz kazandırmaya devam ettiklerini vurguladı.

2,5 yıldır HES kablo ile hurda bakır kullanarak üretim yaptıklarını belirten Ertekin, "Biz geçen sene kullandığımız bakırın yüzde 70'ini hurdadan elde ettik. Yani Türkiye'nin çöpünü, hurdacıların topladıkları bakırı tesisimizde işledik. 140 milyon dolara ithal edilecek malı hurdacılardan aldık. Bunu yaparken ben ve arkadaşlarımın midesine kramylar giriyor. Zorlanıyorlar. Ama rakallar ortaya çıkınca buna değiyor" dedi.

Enerji yatırımları ile ilgili de bilgiler aktaran Ertekin, “2017 yılında 252 milyon, 2018'de 167 milyon, 2019'da 335 milyon, 2020'de 863 milyon, 2021'de 2 milyar 914 milyon liralık yatırım yaptık. 2022'de 2 milyar 500 milyon liralık yatırımı hedefliyoruz. Holdingi devraldığımız 2016 yılında 6 milyar 563 milyon lira ile başladık. 2021 yılında 20 milyar 851 milyona gelmişiz. 2022 yılı sonu tahminimiz 33 milyar 523 milyon lira” ifadelerini kullandı.

İhracatla ilgili de bilgiler veren Ertekin, kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi. Milletvekillerinin gündeme getirdiği konularla ilgili de yöneltilen sorulara cevap veren Ertekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sanat etkinlikleri kapsamında yaptığı İstanbul Doğaçlama Dans Festivalinden videlar paylaşarak, hem eleştirdi hem de holdingin yaptığı sosyal sorumluluk projeleri kapsamındaki destekleri anlatmaya çalıştı.

“Bilmem ne festivalini konser salonunda ikincisini vatandaşlar göremiyor diye halka açık yerde vapura götürüyorlar, yapıyorlar ve kamu parası ile sizin vergilerinizle bu oluyor. Bu olmamalı. Biz kendi gelirimizle bazı şeyleri yapıyoruz” diyen Ertekin, “TÜRGEV’e para veriyor muyuz? Tabiki veriyoruz. TÜGVA’ya para veriyor muyuz? Evet veriyoruz. TÜRGEV’e vereceğim. TÜGVA’ya vereceğim. İlim Yaymaya vereceğim. Kar oranının yüzde 2.5’u veriliyor. Kayseri’de yapılan işleri görüyorsunuz. Kayserispor’a verilen parayı görüyorsunuz. Hakkaniyetli bir şekilde bu dağıtılıyor. Çarpın bölün ne kadar düştüğünü görürsünüz. Salon gösterisine 400 bin lira vermektense Erciyes Üniversitesine öğrencilere iftar verdim. Allah razı olsun denildi. Onların dualarıyla dimdik ayakta duruyoruz” dedi.   

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ertekin:, TÜRGEV, ve, TÜGVA’ya, para, veriyor, muyuz?, Tabi, ki, veriyoruz,
Yorumlar
Haber Yazılımı