HEMŞİRELERİN EMEKLERİ YOK SAYILMIŞTIR
tekden site sağı sünnet
Haber
02 Aralık 2021 - Perşembe 10:52 Bu haber 1122 kez okundu
 
HEMŞİRELERİN EMEKLERİ YOK SAYILMIŞTIR
Hekimlere yönelik maaşlarına yapılan 2500 ila 5000 TL oranındaki artış sonrasında Türkiye Hemşireler Birliği, siyasi partilere ve milletvekillerine tepki göstererek, “Hemşirelerin emeklerinin yok sayılmasına seyirci kalınmayacak” açıklaması geldi.
SAĞLIK Haberi
HEMŞİRELERİN EMEKLERİ YOK SAYILMIŞTIR

Sağlık hizmetinin verilmesinde önemli paydaşlardan biri olan hemşireler ve hekim dışındaki diğer sağlık çalışanları, hekimlere yönelik yüksek orandaki maaş artışına tepki gösteriyorlar.

Türk Hemşireler Derneği, sosyal medya hesabı üzerinden hemşirelerin emeklerinin görülmemesine tepki göstererek, şu açıklamayı yaptı;

“Hemşirelerin ve sağlık sisteminin sorunlarını sayısız raporla, tek tek ziyaretlerle anlatmaya çalıştığımız, Sayın Vekiller, Siyasi Parti Yetkilileri, Sağlık Bakanlığı ve diğer yetkili kurumlar, hemşireler bu adaletsizliği unutmayacak, bu çifte standarda sessiz kalmayacak! Hemşireler emeklerinin yok sayılmasına, seslerinin duyulmamasına artık seyirci kalmayacak! Sağlık ekip işidir. Maaşta iyileştirme tüm sağlık çalışanlarının talebi ve hakkıdır. Sağlık Bakanlığı çalışanları arasında ayrımcılık yapmaya bir an önce son vermelidir! Sağlık sistemini yükünü omuzlayan ancak gerek iş yükü gerekse ücret konusunda adaletsizliği en uç noktada yaşayan hemşireler, sağlık çalışanına verilen “hekimlere zam” müjdesine elbet sessiz kalmayacaktır!”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: HEMŞİRELERİN, EMEKLERİ, YOK, SAYILMIŞTIR,
Yorumlar
Haber Yazılımı