İNTİHAR VAKALARINI ÖNLEME ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRİLDİ
tekden site sağı sünnet
Haber
21 Ocak 2022 - Cuma 14:52 Bu haber 3980 kez okundu
 
İNTİHAR VAKALARINI ÖNLEME ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRİLDİ
SAĞLIK Haberi
İNTİHAR VAKALARINI ÖNLEME ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRİLDİ

Kayseri'deki psikiyatrik acil durumlarla alakalı uzun zamandır yürütülen saha çalışmaları, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli başkanlığında, İlçe Sağlık Müdürleri ve Aile Hekimlerinin katılımı ile gerçekleşen zoom toplantısında değerlendirildi.

Moderatörlüğünü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın’ın yaptığı toplantıda, Psikiyatrist Doç. Dr. Yunus Hacımusalar, “Psikiyatrik Acil Durumlar ve İntihar Riskinin Değerlendirmesi” konu başlıklarında sunum yaptı.

Sunumun ardından kentte yaşanan intihar vakalarını önlemeye yönelik yapılan saha çalışmaları ve tedavi hizmetlerinin değerlendirildiği toplantıda, hayata geçirilen Sağlıklı Hayat Merkezleri üzerinden psikolojik destek verilmesi konularında fikir alışverişlerinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Benli; "İntiharlar için 2. ve 3. basamakta gerekli yardımı yapacak şekilde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bir yapı oluşturuldu. Siz Aile hekimlerimizin bu tür vakalara biyopsikososyal ve bütüncül yaklaşım sergileyerek yaklaşması önemli bir unsur. Bir tek kişinin bile hayatına dokunabilme ve onu tekrar hayata bağlamanın değeri ölçülemez. Bu konuyu İl Sağlık Müdürlüğü olarak öncelikliyor, sahaya görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız ile de neler yapılabilir, nerelere dokunabiliriz diye sürekli araştırıyoruz" dedi.

Toplantı görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İNTİHAR, VAKALARINI, ÖNLEME, ÇALIŞMASI, DEĞERLENDİRİLDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı