JANDARMA 115 HIRSIZLIK VE DOLANDIRICILIK OLAYINI AYDINLATTI
tekden site sağı sünnet
Haber
06 Nisan 2022 - Çarşamba 11:39 Bu haber 1219 kez okundu
 
JANDARMA 115 HIRSIZLIK VE DOLANDIRICILIK OLAYINI AYDINLATTI
Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, Mart 2022 dönemi faaliyetleri kapsamında; 115 hırsızlık ve dolandırıcılık olayı ile ilgili failleri yakalayarak adalete teslim etti.
ASAYİŞ Haberi
JANDARMA 115 HIRSIZLIK VE DOLANDIRICILIK OLAYINI AYDINLATTI

Kayseri Valiliği’nden İl Jandarma Komutanlığı’nın Mart 2022 dönemine ait asayiş ile ilgili yapılan çalışmaların istatik bilgilerini verdi. Buna göre, bir aylık çalışma ve istatik bilgiler şöyle;

30 kasten yaralama olayında yakalanan 70 şüpheli, haklarında yapılan soruşturma evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edilmiştir.

40’ı evden, 24’ü kamu kurum ve kuruluşundan, 12’si bağ, bahçe ve tarladan, 5’i işyerinden, 3’ü otodan ve 1’i inşaattan hırsızlık, 22’si kablo, 1’i oto, 1’i motosiklet hırsızlığı ve 6 dolandırıcılık olmak üzere toplam 115 olayda 87 şüpheli yakalanmış olup, 4 şüpheli tutuklanmıştır.

5 Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti, 5 Kullanmak için Uyuşturucu Madde Bulundurma, 4 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet, 2 İzinsiz Kazı, 1 Mali Suç, 2 Yasadışı Bulunma suçu ortaya çıkarılmıştır. Bu olaylarda 36 şüpheli yakalanmış, 7 şüpheli tutuklanmıştır.

İcra edilen operasyonlarda; 1.000 gram esrar, 100 gram eroin, 25 adet kaçak bitcoin üretim cihazı, 2.086 gram metamfetamin, 3.450 kilogram tütün, 1 adet tabanca, 26 adet muhtelif kazı malzemesi ele geçirilmiştir.

Terör ile mücadele kapsamında; “PKK/KCK”, “El NUSRA”, “FETÖ/PDY” ve “DEAŞ” terör örgütleri suçlarından 8 olayda 13 şüpheli hakkında işlem yapılmış, 2’si tutuklanmış, 4 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş ve 1 şüpheli ise ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır. 6 şüphelinin yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Dönem içerisinde ailesi ve yakınları tarafından kayıp şahıs müracaatında bulunulan 5 şahsın arama çalışmalarına devam edilmektedir.

Çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan 292 şahıs yakalanmıştır.

Koruma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen 6 aile hakkında “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali “nden yasal işlem yapılmıştır.

Sokakta dilendirilen çocukların tespiti durumunda ”Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali” ve ”Kabahatler Kanununun 33’üncü Maddesi“ gereğince işlem yapılmaktadır.Çocuk ve kadın ile ilgili işlemlerin yürütülmesinde paydaş olan diğer kurum ve kuruluşlara koordine kurularak faaliyetlerin bütünlük içinde yürütülmesi sağlanmaktadır. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çocuk İzlem Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, İŞKUR, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü vb.

Koronavirüs Covid-19 salgınıyla etkin mücadele kapsamında; alınması gereken tedbirlere aykırı hareketlerin önlenmesi, vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamında yaşamaları, izolasyon kurallarına uyulmasının sağlanması amacıyla, gerekli denetim ve kontroller yapılmış olup, 3 kişiye karantina kuralına uymamak suçundan idari para cezası uygulanmıştır. 

Emniyet ve asayişin temini maksadıyla, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Türkiye Huzur Güven Uygulamasında; sorgulaması yapılan 13.424 şahıstan çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 30 şahıs yakalanmış, 1 tabanca, tabancaya ait 1 şarjör ile 5 fişek ele geçirilmiş olup, 184 umuma açık yer ve işyerlerinin kontrolü yapılmıştır. Kontrolü yapılan 9.087 araçtan 51’i trafikten men edilmiş, 2 araç yakalanmış olup, 343 araca idari para cezası uygulanmıştır.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca, bölgemizin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak yürütülen faaliyetler, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam ettirilecektir.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: JANDARMA, 115, HIRSIZLIK, VE, DOLANDIRICILIK, OLAYINI, AYDINLATTI,
Yorumlar
Haber Yazılımı