KAYSERİ’DE YABAN HAYAT İÇİN YEM SEFERBERLİĞİ
tekden site sağı sünnet
Haber
19 Ocak 2022 - Çarşamba 15:12 Bu haber 6033 kez okundu
 
KAYSERİ’DE YABAN HAYAT İÇİN YEM SEFERBERLİĞİ
Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce kış şartlarının olumsuz etkilerini hafifletmek, yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarımıza destek olmak amacıyla devam eden yemleme çalışmaları bu kez de Pınarbaşı ilçesinde, İlçe Av Komisyon üyelerinin katılım ile devam etti.
YAŞAM Haberi
KAYSERİ’DE YABAN HAYAT İÇİN YEM SEFERBERLİĞİ

Şube müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yemleme çalışmalarımız İlçe Av Komisyon toplantısının ardından komisyon üyeleri (Pınarbaşı Kaymakamı İbrahim GÖKMEN, Kayseri Şube Müdürü Harun DİNDAR, Pınarbaşı Tarım Orman İlçe Müdürü Fahri EKİNCİ, Pınarbaşı İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Furkan ÇİMEN, Pınarbaşı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Mehmet Ali KONCA, Pınarbaşı Orman İşletme Şefliği, Pınarbaşı Avcılar ve Atıcılar Derneği) ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. 

Yerleşim yerlerinden uzak ve kar yağışının yoğun olduğu noktalara; 100 kg buğday ve 150 kg Pazar artığı (havuç, marul, lahana vs.) yabanda yaşayan dostlarımızın doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

Ağır kış şartları yaban hayvanları için sadece yiyecek değil su ihtiyaçları içinde tehdit oluştururken av koruma kontrol ekiplerimiz alanlarda buz tutmuş dere, gölet ve su birikintilerinin buzlarını da kırarak destek oluyorlar.

Devam eden olumsuz hava koşullarında Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz yaban hayatını desteklemeye devam edecektir” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: KAYSERİ’DE, YABAN, HAYAT, İÇİN, YEM, SEFERBERLİĞİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı