NEW YORK STİLİYLE ÇOCUK YETİŞTİRMENİN İPUÇLARI BU KİTAPTA
tekden site sağı sünnet
Haber
14 Aralık 2021 - Salı 10:30 Bu haber 8108 kez okundu
 
NEW YORK STİLİYLE ÇOCUK YETİŞTİRMENİN İPUÇLARI BU KİTAPTA
Klinik psikolog Mine Kayraklı Parlak’ın New York’ta kendi doğum ve çocuk yetiştirme sürecindeki annelik yolculuğunu anlattığı kitabı “New York Stiliyle Çocuk Yetiştirmek”, Tara Kitap etiketiyle yayımlandı.
KÜLTÜR Haberi
NEW YORK STİLİYLE ÇOCUK YETİŞTİRMENİN İPUÇLARI BU KİTAPTA

Çocuk yetiştirme konusunda hemen her toplumun kendine özgü bazı yöntemleri olsa da globalleşen dünyada farklı kültürlerin çocuk yetiştirme stilleri ön plana çıkabiliyor.  Uzun yıllar çocuk ve ergenlerle çalışan klinik psikolog Mine Kayraklı Parlak da Tara Kitap tarafından yayımlanan kitabında, New York’taki çocuk yetiştirme stillerine dair gözlemlerini, uzman önerileriyle birleştirerek okurlara sunuyor. Psikolog Mine Kayraklı Parlak New York Stiliyle Çocuk Yetiştirmek’te sadece pratik bilgiler vermekle kalmıyor, kendi kişisel gelişim sürecimizin çocuk yetiştirmedeki etkisini de evrensel bir dille ortaya koyuyor.

Kitabında, “Anne-baba olarak pozitif disiplin kurmanın ilk ve en önemli adımı kendi gücümüzü ele almak. Yani kendimize güvenmek ve hangi metodu uygularsak uygulayalım bunu sakin, özgüvenli bir duruşla yapmak” diyen ve kendisi de bir anne olan Mine Kayraklı Parlak’ın kitabı, ebeveynlerin rehber kitaplarından olmaya aday.

Yazar Hakkında :

Mine Kayraklı Parlak Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2005 yılında mezun oldu. 2005-2008 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

2011-2016 yıllarında Bilgi Üniversitesi Çocuk ve Ergen Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programında yarı zamanlı öğretim üyesi olarak süpervizyon desteği verdi. 2007-2016 yılları arasında çocuk, ergen ve yetişkinlerin duygusal güçlükleri üzerine çalıştı. 2016 yılında New York’a yerleşen Mine Parlak 2017 yılında New York Üniversitesi’nde koçluk eğitimini tamamlayarak 2017-2021 yılları arasında çalışmalarına New York’ta yetişkinlerle devam etti. 2021 yılında İstanbul’da farklı terapotik yaklaşımları bir araya getiren Aria Positive Mind Center’i kurdu.

Mine Kayraklı Parlak, çocuk, ergen, yetişkin ve aileler ile çalışmalarına

New York ve İstanbul’da devam etmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: NEW, YORK, STİLİYLE, ÇOCUK, YETİŞTİRMENİN, İPUÇLARI, BU, KİTAPTA,
Yorumlar
Haber Yazılımı