ÖZANDAÇ: HAYALLERİNİZ KÂBUSA DÖNMESİN
tekden site sağı sünnet
Haber
30 Nisan 2022 - Cumartesi 21:44 Bu haber 1883 kez okundu
 
ÖZANDAÇ: HAYALLERİNİZ KÂBUSA DÖNMESİN
Tüm Etkinlik Sektörü İşveren Sendikası Etkinlik-Sen Genel Başkanı Ali Koray Özandaç, Bayram Sonrası Başlayacak Sezon öncesi önemli açıklamalar yaptı.
GÜNDEM Haberi
ÖZANDAÇ: HAYALLERİNİZ KÂBUSA DÖNMESİN

Ramazan ayının sona ermesi ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte Etkinlik Sektöründe de ciddi bir hareket bekleniyor. Düğünler, kutlamalar, festivaller ardı ardına yaz aylarına renk katacak. Ancak, hayallerinizin kabusa dönüşmemesi için dikkat edilmesi gereken bazı konular var. Etkinlik Sen Genel Başkanı Ali Koray ÖZANDAÇ özellikle ‘‘Düğüncülere’’ önemli uyarılarda bulundu.

Pandemi süreci sebebiyle uzun süredir kısmi olarak ara verilen düğün sezonu ve eğlence sektörünün faaliyetleri Ramazan ayının sona ermesi ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte kuşkusuz hareketlenecek.

Öyle ki düğün sezonunda yaklaşık 1 milyonu aşkın çiftin evlenmesi bekleniyor. Etkinlik Sen Genel Başkanı Ali Koray ÖZANDAÇ, sezon öncesi yapılan hazırlıkları anlattı ve sektörden hizmet alacak vatandaşlara da önemli uyarılarda bulundu.

ÖZANDAÇ, “Ramazan ayının ardından başlayacak düğün sezonunda yaklaşık 1 milyon civarında çiftin evleneceği tahmin ediliyor. Birikmiş olan düğünlerimiz ve ön rezervasyonlarla 2022’deki rezervasyonlarımızdaki yoğunluğumuz oldukça fazla. Birçok etkinlik mekânında doluluk oranı 70’in üzerine çıkmış durumda. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında doluluk 90’ın üzerinde. Ancak sektörümüz için zorlu süreç daha bitmedi. Yağ, şeker fiyatlarının artması elektrik fiyatlarının zamlanması özellikle düğün salonları ve etkinlik mekânlarının daha pahalı saatlerde elektrik kullanması, kiralar ile birlikte, girdi maliyetlerini artırdı. Bu da haliyle fiyatlara yansıdı.

Salonlarımız ellerinden geldiği kadar fiyat güncellemelerini minimum değerlerde tutarak çiftlerimize yardımcı olmaya çalışıyorlar. Maliyetlerin azalması için sendika olarak düğün sektöründeki KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesini Hazine ve Maliye Bakanlığına müracaat ederek talep ettik. Ayrıca salonlarımız aylar önce rezerve edilip kapatılan günlerden bugün yaşanan enflasyonist ortamda fiyat farkı talep edemiyor ama müşteri tüketici kanununa göre sözleşmesini iptal edebiliyor. Ama salonlar sözleşmeyi günün şartlarına uyduramıyor. Sendika olarak bu konularda da işletmelerimizi koruyacak bir düzenleme çalışmasıyapmaktayız” dedi.

SEKTÖRDE MERDİVEN ALTINA DİKKAT

Etkinlik Sen olarak Sendika üyesi işletmelerine kefil olduklarını kaydeden Ali Koray ÖZANDAÇ; “Etkinlik sezonunun en yoğun olduğu yaz ayına giriyoruz. Düğünler, nişanlar, konserler, festivaller, kutlamalar yoğun bir şekilde başlıyor. Biz Etkinlik Sen olarak sendikamıza üye olan tüm işyerlerine güveniyoruz ve kefiliz. Hayatımızda tekrarı olmayan etkinliklerimizden herkesin mutlu ayrılabilmesi, hayallerinizin kabusa dönmemesi için birkaç uyarıda bulunmak istiyorum. Kendinize partner olarak seçtiğiniz mekan ve kişilerin Vergi Levhası’na sahip, kayıtlı işveren pozisyonunda olmasına dikkat etmenizi, uygun fiyat adı altında emsallerinden uçurum derecesinde fiyat farkı sunan muhataplara çok dikkat etmenizi, talep edilen ürünlerin ve verilecek hizmetin vasıflarının iyi anlaşılıp, kayıt altına alınmasını,mutlaka Etkinlik Sözleşmesi yapmanızı, özellikle altın alışverişlerinizi kuyumculardan yapmanızı tavsiye ediyorum. Canlı veya Banttan Müzik yayını yapan, kullanan işletmelerimizin de biran önce müzik lisanslarını almalarını, aksi takdirde Müzik Meslek birliklerinin başlattığı ciddi denetimler sonucu lisansı olmayan işletmeler için tespit ve cezai işlem başlatacaklarını hatırlatıyor, her konuda olduğu gibi bu konuda da sendika olarak üyelerimizin arkasında olduğumuzu, üye işyerlerimizin yıllık lisans bedeli üzerinden Düğün Salonlarında 65 indirimden faydalanacaklarının bir kez daha altını çiziyorum. Sektörümüz adına bereketli, kazasız belasız, herkesin mutlu olarak tamamlayacakları bir sezon geçirmelerini diliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÖZANDAÇ:, HAYALLERİNİZ, KÂBUSA, DÖNMESİN,
Yorumlar
Haber Yazılımı