RUSYA’NIN KATLİAMLARI CEZASIZ KALMASIN
tekden site sağı sünnet
Haber
06 Nisan 2022 - Çarşamba 13:10 Bu haber 699 kez okundu
 
RUSYA’NIN KATLİAMLARI CEZASIZ KALMASIN
Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali vesonrasında burada sivillerin ölümü ile ilgili açıklamasında, “Rusya’nın katliamları cezasız kalmasın” dedi.
DÜNYA Haberi
RUSYA’NIN KATLİAMLARI CEZASIZ KALMASIN

“Şubat ayında Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıp işgale başlaması ile devam eden çatışmalarda 42 gün geride kaldı” diyen Taş, “Ukrayna'nın birçok şehrinin Rusya bombardımanları ile harabeye döndüğü çatışmalarda bugüne kadar 10 milyondan fazla insan yaşadıkları yerleri terk etti, on binlerce insan öldü, on binlerce insan da yaralandı. Savaş bölgesinden kaçarak canını kurtaranların çoğu komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı.

Uluslararası hukukun ve savaş hukukunun ayaklar altına alındığı Rus saldırılarında en büyük zararı sivil insanlar gördü. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki BUÇA’da yüzlerce sivilin kurşunlanarak sokaklardaki çukurlara topluca atıldığı görüldü. Ayrıca liman kenti Mariupol şehri de sivil katliamlara maruz kalan şehirlerden biri oldu.

Uluslararası savaş hukukuna göre savaşlarda silahsız sivillere, kadınlara, çocuklara silah çekmek ve katliam yapmak insanlık suçudur ve mutlaka cezalandırılması gerekir.

Mazlumder Kayseri Şubesi olarak! Ukrayna'yı haksız bir şekilde işgal ederek sivil katliamlar yaparak büyük insanlık suçu işleyen Rusya Devleti'ni şiddetle kınıyoruz. Katledilen insanlara rahmet diliyoruz. Savaştan büyük zarar gören Ukrayna Devleti ve toplumuna geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Rusya devletinin ve idarecilerinin Ukrayna'da işledikleri insanlık suçunun uluslararası devletlerce incelenip raporlaştırılmasını ve savaşa karar veren Rus idarecilerin ve katliamı yapanların savaş suçları mahkemelerinde yargılanarak hak ettikleri cezanın verilmesi için Uluslararası Adalet Divanı ve ilgili kurulları göreve davet ediyoruz.

Savaşın sona ermesi ve akan kanın durması için çaba sarf eden başta Türkiye olmak üzere tüm devlet ve idarecilerini tebrik ediyor, çabalarının sonuç bulmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: RUSYA’NIN, KATLİAMLARI, CEZASIZ, KALMASIN,
Yorumlar
Haber Yazılımı