SURİYELİ GÜZELLEMESİ YAPACAĞINIZA ÜLKENİN SORUNLARI ÇÖZÜN!
tekden site sağı sünnet
Haber
02 Aralık 2021 - Perşembe 14:31 Bu haber 1527 kez okundu
 
SURİYELİ GÜZELLEMESİ YAPACAĞINIZA ÜLKENİN SORUNLARI ÇÖZÜN!
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te gençlerin sorunlarına ve işsizliğe dikkat çekti. Vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntıları gündeme taşımaya devam eden Ataş, “Tek adam yönetiminin ülkemizi taşıdığı noktada açlık, yoksulluk, işsizlik ve sefalet bulunmaktadır” diye konuştu.
SİYASET Haberi
SURİYELİ GÜZELLEMESİ YAPACAĞINIZA ÜLKENİN SORUNLARI ÇÖZÜN!

AKP’ye tepki gösteren Ataş, “Bu ülke sizin deney tahtanız değildir. Getirin sandığı, düşün bu milletin yakasından. Esnafın dükkânında yeniden bereket olsun, mutfaktaki tencere yeniden yine kaynasın, gencin umutsuzluğu umuda dönüşsün” ifadelerini kullandı. Milletvekili Ataş, “Birileri çıkıp pişkin pişkin ‘Bazı şehirlerde sanayiyi Suriyeliler ayakta tutuyorlar’ diyerek Suriyeli güzellemesi yapacağına bu sorunların çözümü için uğraşmalıdır” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada AKP iktidarına tepki gösterdi. Ataş, “Tek adam yönetiminin ülkemizi taşıdığı noktada açlık, yoksulluk, işsizlik ve sefalet bulunmaktadır” dedi.

ÖĞRENCİLER STAJYER, DAHA ÇOK, UCUZ İŞÇİ GİBİ KULLANILMAKTADIR

Meclis’te parti grubu adına konuşan Ataş, ekonomide ve iş yaşamında yaşanan sıkıntılara değindi. Meclis’te görüşülen kanun teklifiyle, mesleki ve teknik öğretimin daha fazla tercih edilmesinin amaçladığını dile getiren Ataş, ancak teklifin hem piyasanın hem de öğrencilerin sorunlarını çözebilecek nitelikte olmadığını söyledi. Ataş, “Ülkemizde mesleki ve teknik eğitim içinde 1,5 milyon, merkezî eğitim merkezlerinde ise 115 bin öğrenci, çırak ve kalfa bulunmaktadır. Bu öğrenciler stajyer, daha çok, ucuz işçi gibi kullanılmaktadır. Ayrıca, bu çıraklık ve staj süreleri emeklilik prim ve gün sayılarının hesabında ve sigorta sürelerinin başlangıcında kabul edilmemektedir. Kanun teklifinde bu hususlara ilişkin bir düzenlemenin getirilmemesini eksiklik olarak görmekteyiz” dedi.

AKP İKTİDARININ 19 YILININ SONUNDA SORUNLAR ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

“AKP iktidarının 19 yılının sonunda, ülkede her alanda sorunlar çığ gibi büyümektedir; bunların başında da eğitim ve sanayi gelmektedir” diyen Milletvekili Ataş, “Sayın Cumhurbaşkanı ‘Bizden önce 76 üniversite vardı, 207 üniversiteye çıkardık. Şu anda üniversitemizin olmadığı il yok.’ dese de sanayi sektöründe teknik ara eleman sıkıntısı her geçen gün büyümektedir. Eğitimi bile sayılardan ibaret gören bu zihniyetin, bu kanun teklifiyle de sadece sayılarda değişiklikler getirmesi bizleri şaşırtmamıştır” diye konuştu.

PEK ÇOK SANAYİCİ İŞİNİ BÜYÜTMEKTEN KORKMAKTADIR, KAPASİTE ARTIRAMAMAKTADIR

İşsizliğin rekorlar kırdığı bir dönemde sanayicilerin ara eleman, kalifiye personel bulamamasının son derece düşündürücü olduğuna dikkat çeken İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Ancak bu başarısızlığın üstünü örtmeye çalışan AKP ‘Millet iş beğenmiyor’ diye algı yaratmaya çalışmaktadır. Ancak asıl olan, mesleki eğitim yetersiz olduğu, eğitim sisteminin kalifiye ara eleman yetiştirememesidir. Bu durum, AKP’nin eğitimi vakıflara, cemaatlere taşere ederek eğitim sistemini getirdiği durumun sonucudur. Bugün, Türkiye’deki hiçbir devlet üniversitesi dünyanın en iyi 500 üniversitesi sıralamasına bile girememektedir. ‘Üniversite sayımızı 207’ye çıkardık’ diye hava atan başekonomist başka bir konuşmasında da ‘Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok’ diyor. İşte, size AKP’nin devlet ciddiyeti ve planlama anlayışı. Bunun sonucu olarak, gelinen noktada ara eleman sıkıntısı yüzünden bazı sektörlerde işler yürümemektedir, sanayimiz ağır darbe almaktadır. Kalifiye eleman bulunmadığı için pek çok sanayici işini büyütmekten korkmaktadır, kapasite artıramamaktadır” şeklinde konuştu.

BİRİLERİ PİŞKİN PİŞKİN ‘BAZI ŞEHİRLERDE SANAYİYİ SURİYELİLER AYAKTA TUTUYORLAR’ DİYEREK SURİYELİ GÜZELLEMESİ YAPACAĞINA BU SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN UĞRAŞMALI

Konuşmasında “Birileri çıkıp pişkin pişkin ‘Bazı şehirlerde sanayiyi Suriyeliler ayakta tutuyorlar’ diyerek Suriyeli güzellemesi yapacağına bu sorunların çözümü için uğraşmalıdır” yönünde çağrı yapan Milletvekili Dursun Ataş, şunları söyledi: Kimsenin güveni kalmadığı TÜİK’in masa başında hazırladığı gerçeğin çok altındaki rakamlarda dahi gençlerin nasıl bir işsizlik bunalımı yaşadığını göstermektedir. 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusun işsizlik oranı yüzde 21,5’tur. Yine resmî rakamlara göre gençlerin yaklaşık yüzde 60’ı iş gücüne katılamamaktadır. AKP’nin yeni Türkiye’si diplomalı işsizler ordusuna dönüşmüştür. Gelinen noktada memlekette kasiyerlik yapan mühendis gençlerimiz var; inşaatta çalışan öğretmen gençlerimiz var; çiftçilik yapan bankacı gençlerimiz var; otelde çalışan gazetecilik mezunu gençlerimiz var; mevsimlik işçi olarak çalışan felsefe mezunu gençlerimiz var. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliği ‘Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok’ anlayışıyla değil herkes en iyi, kaliteli eğitim almalı, kimse işsiz kalmamalı düsturuyla yönetilen bir Türkiye’de yaşamayı hak etmektedir.

TEK ADAM YÖNETİMİNİN ÜLKEMİZİ TAŞIDIĞI NOKTADA AÇLIK, YOKSULLUK, İŞSİZLİK VE SEFALET BULUNMAKTADIR

Vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılara da değinen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Tek adam yönetiminin ülkemizi taşıdığı noktada açlık, yoksulluk, işsizlik ve sefalet bulunmaktadır” sözleriyle de dikkat çekti. Milletvekili Dursun Ataş, “Ekonomist olduğu iddia eden Sayın Cumhurbaşkanının ülkemizde yaptığı ekonomik deneyler yüzünden döviz kurlarında yaşanan üst üste artışlar vatandaşın zam, yüksek enflasyon, gelirlerde düşüş ve işsizlik olarak yansımaktadır. Bu ülke sizin deney tahtanız değildir. Getirin sandığı, düşün bu milletin yakasından. Esnafın dükkânında yeniden bereket olsun, mutfaktaki tencere yeniden yine kaynasın, gencin umutsuzluğu umuda dönüşsün” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SURİYELİ, GÜZELLEMESİ, YAPACAĞINIZA, ÜLKENİN, SORUNLARI, ÇÖZÜN!,
Yorumlar
Haber Yazılımı