“SURİYELİ’YE DAYALI DÖŞELİ EV BEN TAPULU EVİMDE OTURAMIYORUM”
tekden site sağı sünnet
Haber
06 Mayıs 2022 - Cuma 15:55 Bu haber 2036 kez okundu
 
“SURİYELİ’YE DAYALI DÖŞELİ EV BEN TAPULU EVİMDE OTURAMIYORUM”
Heyelan riski nedeniyle evlerinden çıkartılan Küçükkünye sakinleri ilgisizliğe isyan etti.
GÜNDEM Haberi
“SURİYELİ’YE DAYALI DÖŞELİ EV BEN TAPULU EVİMDE OTURAMIYORUM”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’a şikayetlerini anlatan Küçükkünye sakinleri, 1993 yılında verilen bir rapor nedeniyle bir yıl önce evlerinden çıkartıldıklarını, sonrasında yetkililerin kendileriyle ilgilenmediği, ahırdan bozma evlerde oturmak zorunda kaldıklarını ifade eden mahalle sakinleri, “Suriyeli dayalı döşeli evde oturuyor, bir de maaşını alıyor. Ben tapulu evimde oturamıyorum” sözleriyle tepkisini dile getirdi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Riskli ise bu evlerde kalmamanız gerekiyor ama devlet size yeni bir ev yeni bir yaşam alanı göstermek zorunda. Biz bu konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP İl Başkanı Ümit Özer, CHP Develi İlçe Başkanı Yusuf Bulut ile Develi’’nin heyelan riski nedeniyle evlerinden çıkartılan Küçükkünye mahallesi sakinlerinin şikayetlerini dinledi. 1993 yılında verilen bir rapora istinaden geçtiğimiz yıl mart ayında 15 evin kolluk güçleri tarafından boşaltıldığını, yeniden oturulmaması için de elektrik ve suyunun kesildiğini ifade eden Mahalle sakinleri,  13 aydır kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ifade etti. Küçükkünyeliler, “Hepimizin psikoloji bozuldu.  Kışı başkalarının yanında geçirdik. Bugün kendi evlerimizden çok daha kötü durumda olan evlerde yaşıyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi. Çaresizlik nedeniyle işitme engelli babası ve annesinin yeniden elektriği ve suyu olmayan evde yaşamaya devam ettiğini belirten bir kadın kendilerine kalacak yer gösterilmediğini belirtirken, bir başka mahalle sakini de, “Suriyeli dayalı döşeli evin içinde oturuyor, bir de maaşını alıyor. Ben tapulu evimde oturamıyorum” sözleriyle tepkisini dile getirdi.  “Bize evlerimizi boşalttırdılar. Sonra ‘ne yaparsanız yapın’ dediler. Böyle yapacağına birer kurşun sıksalardı daha iyiydi” diyen bir vatandaş, yaşanan sıkıntı ve stres nedeniyle bir mahalle sakininin geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini ifade etti.

Vatandaşların boşalttıkları ve şimdi yaşadıkları evlerde incelemelerde bulunan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise “Evinizi boşatmışlar. Yeniden oturmamanız için de elektriği ve suyu kesmişler.  Boşaltmışlar ama size yer göstermemişler. Şimdi komşunuzda kalıyorsunuz, affedersiniz, ahırdan bozma yerlerde kalıyorsunuz. Riskli ise bu evlerde kalmamanız gerekiyor ama devlet size yeni bir ev yeni bir yaşam alanı göstermek zorunda. Biz bu konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: “SURİYELİ’YE, DAYALI, DÖŞELİ, EV, BEN, TAPULU, EVİMDE, OTURAMIYORUM”,
Yorumlar
Haber Yazılımı