TEKNOLOJİ VE FİNANSAL OKUR-YAZARLIK YATIRIMLARI ARTACAK
tekden site sağı sünnet
Haber
26 Ekim 2021 - Salı 20:02 Bu haber 610 kez okundu
 
TEKNOLOJİ VE FİNANSAL OKUR-YAZARLIK YATIRIMLARI ARTACAK
2013 yılından beri Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren InvestAZ Yatırım, bireysel yatırımcı pazarında lider olma vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor. InvestAZ Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Elshan Guliyev, Türkiye'nin 2023 vizyonu perspektifinden bireysel yatırımcılığın mevcut ve gelecekteki konumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu
TEKNOLOJİ Haberi
TEKNOLOJİ VE FİNANSAL OKUR-YAZARLIK YATIRIMLARI ARTACAK

2013 yılından beri Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren InvestAZ Yatırım, bireysel yatırımcı pazarında lider olma vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor. InvestAZ Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Elshan Guliyev, Türkiye'nin 2023 vizyonu perspektifinden bireysel yatırımcılığın mevcut ve gelecekteki konumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Elshan Guliyev “'Yatırım Herkesin Hakkı' sloganıyla çıktığımız yol doğrultusunda, yatırım araçlarının daha erişilebilir hale gelmesi için hem teknoloji yatırımlarımıza hem de finansal okur-yazarlık eğitimlerine ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

Bireysel yatırımcı pazarında lider olma vizyonuyla 2013 Mayıs ayından beri Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren ve halihazırda yaklaşık 300 milyon TL'lik günlük hisse senedi işlem hacmine aracılık eden InvestAZ Yatırım'ın Yönetim Kurulu Başkanı Elshan Guliyev “Bireysel Yatırımcılıkta 2023 vizyonu” paylaştı.

Türkiye'deki faaliyetlerine sekiz yıl önce “Yatırım Herkesin Hakkı” sloganıyla başlayan şirket yatırım araçlarını bireysel yatırımcılar için daha erişilebilir ve çeşitli hale getirmeyi hedefleyen 2023 vizyonu doğrultusunda teknoloji yatırımlarına ve finansal okur-yazarlık eğitimlerine ağırlık verecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan InvestAZ Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Elshan Guliyev, “Sekiz yıl önce faaliyetlerimize başladığımızda Türkiye'de 10 yılda yedi milyon yatırımcı oluşturma vizyonumuz bulunuyordu. Bugün Türkiye'deki yatırımcı sayısı yedi milyonun üzerinde. Artan dijitalleşme ve genç nüfusun teknolojiyle olan ilişkisi bu artışın en önemli nedenlerinden biri” diye konuştu.

COVID–19 bireysel yatırımcı sayısının artmasına neden oldu

Dünyanın içinden geçtiği pandemi sürecinin yatırım dünyası üzerindeki etkisine de değinen InvestAZ Yönetim Kurulu Başkanı Elshan Guliyev “Bu sürecin bireysel yatırımcı sayısına net bir katkısı olduğunu gözlemledik. Özellikle farklı yatırım enstrümanlarının bireysel yatırımcı için ne kadar önemli olduğunu gördüğümüz günlerden geçiyoruz. Bu süreçle birlikte tüm dünyada hızla artan bireysellik kavramının yatırım dünyasına da dokunduğunu görüyoruz. Maskelerimizin altında tek başımıza aldığımız hava, mümkün olduğunca temastan uzak bir dünya, hayatımızın her alanında karşımıza çıkan tek kişilik ve tek kullanımlık nesneler ve e-öğrenme gibi birçok yaklaşım bireyselliği tüm dünyada bir kültür kodu haline getirecek. Dünya bireyselleşirken teknolojiyle birlikte tüm yatırım araçlarının da bireyselleşmesi gerekiyordu. Biz bunu çok önceden fark ederek yatırımlarımızı buna göre planladık. Bunun için yatırım hizmetlerine erişimi kolaylaştırmanın yanında finansal okur-yazarlığın da yaygınlaşması için çalışmalarda bulunduk. Çünkü her insanın yatırımıyla ilgili en doğru kararı kendisinin alabileceği ve yaptığı her işlemden bir ders çıkartması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

InvestAZ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Elshan Guliyev, 2023 yılı yatırımcı davranışlarına ilişkin öngörülerinde finansal okuryazarlığın artmasının yanı sıra fintech'lerin hızla gelişmesi sonucunda kullanıcıların dijital alanda yatırım yapma reflekslerinin güçlendiğine de dikkati çekti. Pandemi döneminin bu alandaki enstrümanları da çeşitlendirdiğini vurgulayan Guliyev şu ifadeleri kullandı: “2021, yatırım alanına yeni yatırımcıların katıldığı bir yıl oldu. 2023 yılına kadar Türkiye'nin hem regülasyonlar hem de bireysel yatırımcının bakış açısı ve eğitimi boyutlarında, gelişmiş bir bireysel yatırım ortamı için gerekli tüm süreçleri tamamlayacağını düşünüyoruz. Temassız ve dijital yatırım teknolojileriyle yatırım tabana daha çok yayılacak. Kısa bir süre önce yenilediğimiz InvestAZ Yatırım Mobil Uygulaması bunun somut bir örneği. Biz 2023'le birlikte önümüzdeki yedi yıllık dönemin dünyamız için bir kırılma noktası olacağına inanıyoruz. Bu kırılma noktasında da e-öğrenme ve e-yatırımın kritik önemi olacak. Biz de yatırımlarımızı ve planlarımızı bu çerçevede yapıyoruz. COVID-19'un bu anlamda önemli bir dönüm noktası olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: TEKNOLOJİ, VE, FİNANSAL, OKUR-YAZARLIK, YATIRIMLARI, ARTACAK,
Yorumlar
Haber Yazılımı