TUSAŞ İLE KAYSERİLİ FİRMA 4 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA İMZALADI
tekden site sağı sünnet
Haber
25 Mart 2022 - Cuma 07:57 Bu haber 1473 kez okundu
 
TUSAŞ İLE KAYSERİLİ FİRMA 4 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA İMZALADI
Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) Akademi Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Kayserili bir firma ile 4 milyon dolalık anlaşma imzaladıklarını belirterek, “Kayseri’deki bu firma 6-7 tane alt sistem için bize parça üretecek” dedi.
EKONOMİ Haberi
TUSAŞ İLE KAYSERİLİ FİRMA 4 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA İMZALADI

Erciyes Teknopark tarafından “Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri Sempozyumu” düzenlendi. Burada konuşan TUSAŞ Akademi Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, öğrencilere TUSAŞ hakkında önemli bilgiler verdi. TUSAŞ’Ta çalışan sayısını 12 bin olduğunu belirterek, bunun 5 bininin mühendis, 5 bininin ise teknisyen olduğunu söyledi. Pınarbaşı, çalışanlarının büyük bir bölümünün ise havacılık mühendisi değil makine mühendisi olduğunu aktararak, burada farklı branşlarda mühendislerin görev yaptığını söyledi.

Kayserili bir firma ile de anlaşma yaptıklarını belirten Pınarbaşı, “6-7 tane alt sistem için Kayseri’deki bir firma ile anlaşma imzaladık. Firma ile 4 milyon dolarlık sözleşme imzaladık. Kayseri’de firma parçaları üretecek. Ayrıca Kayseri’deki başka bir firma olan Aspilsan firması bizim firmamızdaki materyalleri üretecek” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: TUSAŞ, İLE, KAYSERİLİ, FİRMA, 4, MİLYON, DOLARLIK, ANLAŞMA, İMZALADI,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Yorumlar
Haber Yazılımı