VATANDAŞIN HİZMET BEKLEDİĞİ MECLİSİ ÖZETLEDİ; BİTSE DE GİTSEK MODUNDALAR
tekden site sağı sünnet
Haber
06 Ocak 2022 - Perşembe 08:13 Bu haber 1504 kez okundu
 
VATANDAŞIN HİZMET BEKLEDİĞİ MECLİSİ ÖZETLEDİ; BİTSE DE GİTSEK MODUNDALAR
Eski siyasetçi Sinan Aktaş, vatandaşın hizmet beklediği ve vatandaşa hizmetinin şekillendiği belediye meclisi ile ilgili durumunu özetledi ve “Bitse de gitsek modundalar” dedi.
SİYASET Haberi
VATANDAŞIN HİZMET BEKLEDİĞİ MECLİSİ ÖZETLEDİ; BİTSE DE GİTSEK MODUNDALAR

Belediye meclislerinin önemine dikkat çeken Saadet Partisi’nin Melikgazi İlçesi eski başkanlarından Sinan Aktaş, vatandaşın hizmet alması adına önemli kararların alındığı belediye meclisindeki toplantısı izledi ve oradaki durumu özetleyerek, “Bitse de gitsek modundalar. Belediye Meclis Üyeleri. Neredeyse her toplantı. Nereden seçildik der gibiler. Belediye başkanlarımız ise gündem maddelerini hızlıca okutup oylayıp gitme telaşındalar” yorumu yaptı.

“Uzun zamandır gerek Melikgazi belediyesi meclis toplantısını gerekse büyükşehir belediyesi meclis toplantılarını salondan bizzat izleyerek takip ediyorum. Esasen meclis toplantıları halka açıktır. Yani dileyen vatandaşlarımız salona gelerek toplantıyı takip edebilirler” diyen Aktaş, şunları söyledi;

“Bu süre içerisinde dikkatimi çeken bir şey var. Meclis üyeleri sanki kendileri isteyerek aday olup seçilmemişler bu işe talip olmamışlarda birileri zorla kendilerini aday listeye yazmış ve seçtirmişte toplantılara zorla geliyorlarmış gibi bir halleri var.

 Tüm kayseri deki belediye meclislerini dikkate aldığımda 2 ya da 3 meclis üyesini bu tespitimin dışında tutuyorum. Allah var onlar her toplantıya mümkün mertebe hazır geliyorlar ve gerekli yerlerde bir çok kez müdahale ediyorlar.  Her ne kadar oturumu yöneten belediye başkanları onları çok kaale almazmış gibi davransalar da onlar her şeye rağmen yine de fikirlerini ifade ediyorlar.

 Mesela bazı maddelerde muhalefet meclis üyeleri ret oyu kullandıklarında genelde başkanlar şöyle bir ifade kullanıyorlar. “Gönlümüz ister ki oybirliğiyle olsun ama tabiiki siz bilirsiniz” Aslında ret oy kullanılması çok da umurlarında değil. Nasılsa çoğunlukları var. Bir şekilde maddeleri hızlı bir şekilde geçiriyorlar zaten. Sanırım biraz mizah olsun diye böyle söylüyorlar. Çünkü zaten bir çok madde oy birliğiyle geçiyor. İstisna bir yada iki maddede ret oyu veriliyor. Ona bile tahammül edemiyorlar.

 Son Ocak ayı Melikgazi belediye meclis toplantısında bir muhalefet meclis üyesi ilk birkaç madde üzerinde söz aldı ve bir şeyler söylemek istedi ama ak partili bir meclis üyesi müdahale ederek bunu maddeler görüşüldükten sonra müzakere etsek daha iyi olur gibi bir ifade kullandı. Açıkçası bunu anlayamadım çünkü önce maddeler tek tek okunuyor ve başkan söz almak isteyen var mı diye soruyor ve akabinde oylanıyor. Bu arada fikrini ifade edemeyecekse ne zaman ifade edecek.  Muhalefet meclis üyeleri bir şeyler sormasa zaten maddeler üzerinde öyle detaylıca açıklama yapılıp bilgide verilmiyor. Bilgi talep edilmesine rağmen üzerinde şöylece bir geçiliyor o kadar. Hatta Sn. Palancıoğlu “toplantıdan sonra arkadaşlar size gereken bilgi ve belgeleri versin” gibi enteresan bir cümle kurdu ki çok şaşırdım. Madde oylanıp geçtikten sonra vereceğiniz bilgi ve belgenin ne önemi var ki?

 Diğer taraftan büyükşehir meclis toplantısında bir madde görüşülürken muhalefet meclis üyelerinden biri şirketlerin borcunu ve nereye ne kadar olduğu gibi bir soru sordu. Sn. Büyükkılıç cevap vermemek için adeta havanda su dövdü. Gerekli bilgi ve açıklamayı da yapmadı. Hatta bir sonraki gündem maddesi olan Kaymek in kullandığı binaların kullanım sürelerinin uzatılması maddesi görüşülürken. Sn. Büyükkılıç sırf soruyu soran meclis üyesine inat yapar gibi çok gereksiz olmasına rağmen 16 adet yerin tüm adres bilgilerini tek tek okuttu. Uzayınca meclis üyeleri sıkıldı ve gerek yok yeter diyerek müdahale ettiler. Hakikaten çok gereksizdi.  Yarıda kesildi. Esasen hiç de hoş olmadı.

 Gücü elinde tutanlar muhalefetin taleplerine de saygı duymalıdırlar ve samimiyetle yerine getirmelidirler. Neticede onlarda kayseri halkının temsilcileridir. Zaten Akpartili ve Mhp li meclis üyeleri sadece oylamada el kaldırıp indiriyorlar. Muhalefetin dışında en ufak bir fikir beyan eden yok. 

 Hasılı meclis toplantılarında gördüğüm şu ki; İktidar meclis üyeleri bitse de gitsek, şu muhalefet meclis üyeleri de nereden çıktı modundalar.

 İlk yerel seçimde bu tablo değişmediği sürece Kayseri mizin çok fazla ilerlemesi ve gelişmesi pek mümkün görünmüyor.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: VATANDAŞIN, HİZMET, BEKLEDİĞİ, MECLİSİ, ÖZETLEDİ;, BİTSE, DE, GİTSEK, MODUNDALAR,
Yorumlar
Haber Yazılımı