YAZARLAR VE KİTAPLAR TÜM DÜNYAYA AYNI ANDA ULAŞIYORLAR
tekden site sağı sünnet
Haber
26 Aralık 2021 - Pazar 09:27 Bu haber 8862 kez okundu
 
YAZARLAR VE KİTAPLAR TÜM DÜNYAYA AYNI ANDA ULAŞIYORLAR
The New Yorker’ın haberine göre Amazon, yazar ve kitap sayısındaki artışı etkilediği kadar okur taleplerine göre kitap türlerini de doğrudan belirliyor.
KÜLTÜR Haberi
YAZARLAR VE KİTAPLAR TÜM DÜNYAYA AYNI ANDA ULAŞIYORLAR

Son yıllarda yayıncılık dünyası ve Amazon arasındaki samimiyet arttı.

Değişen dünyaya ayak uydurmak, zamanı yakalamak hatta önüne geçmek için dijital dünyanın kapılarını açan Yazardan Direkt, çeviri desteği ve kişisel yayıncılık deneyimi ile yazarların Amazon ve İstanbul Books ile dünyada satış yapmasına olanak sağlıyor.

Yazarların anlatmak istedikleriyle okurun duymayı ve karşılaşmayı bekledikleri arasındaki bağı kuran yayınevleri, yazarların yazma ve yazdıklarını kitap hâline getirme süreçlerinde yönlendirici oluyor. Bu konuda dünyanın en büyük sanal mağazası ve aynı zamanda yayımcısı olan Amazon’un kitaplar konusundaki güçlü rolü devreye giriyor. Bunun farkına varan yazarların da en büyük beklentisi Amazon’da yer alabilmek elbette.

Amazon’da bir süredir Türkçe kitap yayımlanamıyor; yayınevlerinin de her yazara çeviri ve o dilde editörlük hizmeti vermesi çok kolay değil. Dolayısıyla kişisel yayıncılık, bağımsız yazarlara bu fırsatı sunma konusunda giderek artan bir önem kazanmış durumda. Yazardan Direkt Yayınevi, Amerika’daki Cosmo Publishing ile yürüttüğü kişisel yayıncılıkta en önemli farkı, yazarlara eserlerini Amazon’da yayımlama olanağı sunarak yarattı. Kurulduğu günden beri yalnızca Türkiye’de değil dünyadaki okura da ulaşmak isteyen yazarlara bu desteği veriyor. İngilizce çevirinin yanı sıra İngilizce editörlük hizmetiyle birlikte Amazon’a uygun koşullarda kitap yayımlarken bir yandan da bu süreçteki büyük değişimi yakından izliyor. “Birlikte çalıştığımız yazarların pek çoğu, eserlerinin eş zamanlı olarak Amazon’da da yer almasını istiyorlar,” diyen Yazardan Direkt Yayınevi Genel Koordinatörü Çağla Miniç, “İlk günden beri bu alanda hizmet veriyorduk ancak son iki yılda taleplerde ciddi bir artış var. Bu anlamda çevirmen ve editör desteklerimizi de güçlendirdik. Bunun yanı sıra Türkçe kitapların tüm dünyada satılması için Cosmo Publishing girişimi olan İstanbul Books’un da Türkiye temsilcisi olarak yeni yılda yeni olanaklarla bağımsız yazarlara hizmet vermeye devam edeceğiz.” diye ekliyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: YAZARLAR, VE, KİTAPLAR, TÜM, DÜNYAYA, AYNI, ANDA, ULAŞIYORLAR,
Yorumlar
Haber Yazılımı