“Başkan Yalçın Erva'nın Her Yerinde”

Başakpınar Mahallesi Şehitler Cami müştemilatına belediye tarafından yapılan ERVA Spor Okulu'nun açılışı şehir protokolünün katıldığı törenle gerçekleştirildi.

“BAŞKANIMIZ GENÇ VE SPORCU DOSTU”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılışında konuşan İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Talas Belediye Başkanımız her zaman çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında. Saygıdeğer başkanımızı ‘genç ve sporcu dostu’ olarak biliyoruz. Başta sayın valimiz olmak üzere emek veren bütün kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, heyecanlı bir gün yaşadığını belirterek, “Çünkü her şey gençlerimiz ve geleceğimiz için. ERVA Spor Okulları’nın 43’üncüsünü burada açmaktan ayrıca bir heyecan duyuyorum. Valimiz bu projeye başladığında hemen 3 tane Talas’ta spor okulunun açılmasına ev sahipliği yaptık. 3’üncüsü burası oluyor. Başakpınarlılar böyle faaliyetlere hazırlar. Buradaki bütün hazırlıkları da Talas Belediyesi olarak biz yaptığımız için ayrı bir gurur ve onurumuz var. En kıymetli varlıklarımız gençlerimiz, çocuklarımızdır. Cumhuriyet’imizin 101’inci yılının idrakindeyiz. Bu nedenle ne kadar gurur duysak azdır” ifadelerini kullandı.

Başkan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hafta içinde Gençlik ve Spor Bakanımız ile görüştüm. Talas’a yavrularımız için bir spor kompleksi ve stadyum kazandırılması için girişimlerde bulundum. Adana’da düzenlenen TEKNOFEST’te katılarak Selçuk Bayraktar ile görüştüm. Çalışmalarımız geleceğimiz olan gençlerimizin o etkinliğe katılımları için devam ediyor. Espor ve İnovasyon Merkezimiz Türkiye’de bir tane. Ne demek istiyorum? Ne var ne yok her şey gençliğimiz için.”

“BAŞKAN YALÇIN’IN PROJENİN HER YERİNDE KATKISI VAR”

Son olarak kürsüye gelen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de, bir yıl önce başlayan ve çığ gibi büyüyen ERVA Spor Okulları Projesinin önemine dikkat çekerek, “Madalyalar gelmeye başlıyor. Gençlerimiz biri gururlandırmaya devam ediyor. Gerçekten her bir açılış, bayram havasında bizleri gururlandırıyor. Başakpınar’da 43’üncü ERVA Spor Okulu açılıyor. Bundan dolayı çok mutluyum. Verdiğimiz sözün arkasında durmaktan dolayı kendimi huzurlu hissediyorum. Ancak alacak çok yolumuz var. Bu proje başladığından itibaren inanan ve güvenen, sadece Talas’taki 3 ERVA okulunda değil, 43 okulun tamamında emeği olan Talas’ın çalışkan belediye başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etmezsek haksızlık olur. ERVA Spor Okulları’nın en büyük paydaşlarından birisi Talas Belediyesi’dir. Projenin maddi manevi her yerinde katkısı var.” dedi.

Konuşmaların ardından Başakpınar ERVA Spor Okulu açılışı protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle gerçekleştirildi. Törende çocuklar ve gençlerin spor gösterileri büyük alkış aldı.