DEVELİ ŞEHİDİNİ GÖZYAŞLARI VE DUALARLA UĞURLADI

Pazar günü sabah saatlerinde Ankara İçişleri Bakanlığı önünde teröristler bombalı ve silahlı saldırı düzenledi. Polisin dikkati sonucu saldırı anında müdahalede bulunurken, bir terörist kendisini patlattı. Diğeri ise polis tarafından bombayı patlamadan etkisiz hale getirildi. Olay yerine Kayseri plakalı ticari araçla giden teröristlerin ise bu aracı gasp ettikleri ve aracı kullmanan veteriner teknisyeni Mikail Bozlağan’ı şehit ettikleri belirlendi.

Yapılan incelemeler sonrası ve otopsinin ardından Mikail Bozlağan’ın cenazesi ailesine teslim edildi. Teröristlerce şehit edilen Mikail için Develi ilçesinde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siyasi partilerden milletvekilleri, Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, protokol, Develiler ve şehidin yakınları katıldı.

Şehit Mikail Bozlağan’ın cenazesi Develi Merkez Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları ile Develi Avlağa Mezarlığına defnedildi.

Yılmaz ve Yerlikaya, cenaze töreni sonrasında aileye başsağlığı ziyaretinde bulunarak acılarını paylaştı.