İK Liderleri LifeClub CHRO Circle’da Buluştu

Önleyici tıp yaklaşımı ile kişiye özel bütünsel sağlık yönetimi hizmeti sunan Acıbadem LifeClub, Raffles İstanbul’da, Türkiye’nin önemli şirketlerinin CHRO ve İK direktörlerine özel etkinlik düzenledi. LifeClub CHRO Circle Etkinliği’nde insan kaynakları yönetiminin en önemli konuları masaya yatırıldı.

Etkinlikte; Araştırmacı-Yazar Evrim Kuran, Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan ve FutureBright Group Kurucusu Akan Abdula konuşmacı olarak yer aldı.

Sektör profesyonellerini buluşturan etkinlikte, kurumsal hayatta wellbeing uygulamaları ve çalışan deneyimini iyileştirmeye yönelik yeni fikirler konuşuldu. Dijitalleşme ile dönüşen iş dünyasında, uzaktan çalışma gibi yeni iş modelleri de göz önünde bulundurularak, çalışanların ihtiyaçlarına yönelik kişiselleştirilmiş çözümler tartışıldı.

İK Dünyasının Önemli İsimlerinden İlham Verici Sunumlar

Etkinlik, Acıbadem LifeClub Genel Müdürü Elif Elkin’in, önleyici tıp ve bütünsel sağlığın önemini anlatan açılış konuşmasıyla başladı. Elkin, kurumların çalışanlarının iyiliği ve sağlığı için atacakları her adımın, çalışanın kuruma olan bağlılığını ve sadakatini artıracağına dikkat çekti.

LifeClub CHRO Circle’ın ilk konuşmacısı olan Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan, “İş Dünyasında Paradigma Değişimi ve Dönüşen Liderlik” başlıklı sunumunda; geleceğin liderlerin elinde olduğuna ve liderlerin her 5 yılda bir kendisini yenilemesi gerektiğine dikkat çekti. Çalışanların bütünsel sağlığının iyi olması için kurumların wellness ve wellbeing programlarına önem vermesi gerektiğini araştırma verileriyle ortaya koydu. Ayrıca iş dünyası ve özel hayatta güçlü ilişkiler kurmanın önemini vurguladı.

İkinci konuşmacı olarak sahne alan FutureBright Group Kurucusu Akan Abdula, “Ücret Yeterli Olmayınca, Yetenekleri Tutma Rehberi” konusunu katılımcılarla paylaştı. Abdula, yaptığı sunumda; iş dünyasının ekonomik gelgitlerin etkisiyle 2025 yılının sonuna kadar rölantide seyredeceğini belirtti. Bu etkiyle kurumların yetenekleri elinde tutabilmek ya da yeni yetenekleri bünyelerine kazandırabilmek için maddi imkanların yanında farklı imkanlar da sunmaları gerekeceğinin altını çizdi. Şirketlerin yetenekleri kendisinden uzaklaştıracak tutumlardan kaçınmalarının önemine de değindi. Yeteneklerin kurumlarda kalmak için iyi bir ücretin yanında, sağlık ve emeklilik konularında da taleplerinin arttığına dikkat çekti.

Etkinliğin son konuşmacısı olan, araştırmacı-yazar Evrim Kuran ise, “Çalışan Deneyiminde İyilik, Sağlık Temas Noktaları”nı anlattı. Evrim Kuran, konuşmasında; Sürdürülebilir kalkınma için iyilik, sağlığın çok önemli olduğunu, çevre ve toplum sürdürülebilirliğinin yanı sıra insan, yetenek sürdürülebilirliğini sağlamanın çok kritik olduğunu belirtti. Bununla birlikte, çalışanların iyilik, sağlık halinin iş veren markasının ve kapsayıcılığın ayrılmaz bir parçası olduğunun atını çizdi.  İş veren markasının çekici olabilmesi için sunduğu yan hakların çok önemli olduğunu söyledi. Çalışanın sosyal, zihinsel, duygusal gelişimine yapılan yatırımların kesilmesinin çalışan bağlılığını büyük ölçüde azalttığını araştırma verileriyle ortaya koydu. İş dünyasında çeşitlilik, hakkaniyet, kapsayıcılık kavramlarının iyilik, sağlık kavramlarıyla olan ilişkisine de dikkat çekti.