Kayseri’de Sigortalı Sayısı Son 33 Ayın En Düşük Seviyesinde

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) vatandaşın sesi olmaya devam ediyor. Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri’de ortaya çıkan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine dikkat çekerek, ‘Bir zamanlar ticaret ve sanayi şehri olarak bilinen seçim bölgem Kayseri’de resmî kurumlardan alınan veriler düşündüren tabloyu gözler önüne sermektedir’ dedi.

 

KAYIT YAPTIRAN ESNAFIN ÜÇTE 1’İNDEN FAZLASI KEPENK KAPATTI

 

 2023 yılında Kayseri’de Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na 4 bin 695 esnafın kayıt yaptırdığını, buna karşın kayıt yaptıran esnafın üçte 1’inden fazlasının yani tam bin 893 esnafın ise kepenk kapattığını ifade eden Milletvekili Dursun Ataş, kentteki sigortalı sayısındaki düşündüren azalışı da Meclis gündemine taşıdı.

 

TEŞVİKLER VERİLMELİ, YÜKSEK BAĞ-KUR PRİMİ DÜŞÜRÜLMELİ, KREDİYE ULAŞIM KOLAYLAŞTIRILMALIDIR

 

Konuşmasında AKP iktidarına da seslenen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ‘Sosyal Güvenlik Kurumunun Şubat 2024 verilerine bakıldığında Kayseri’de şubat ayında 4/B kapsamında sigortalı çalışan sayısı yıllık yüzde 4,9 azalarak 49.059 olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam Kayseri’de son 33 ayın en düşük seviyesidir. Bu nedenle, çok geç olmadan Kayseri’nin ticaretine büyük katkı sağlayan esnafımıza mahrum bırakıldığı destek ve teşvikler verilmeli, yüksek BAĞ-KUR primi düşürülmeli, krediye ulaşım kolaylaştırılmalıdır’ ifadelerini kullandı.