ÖZHASEKİ BAZI BELEDİYE BAŞKANLARINA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Bakan Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ve depremle ilgili çalışmalara duyarsız kalan başkanlarla ilgili şunları söyledi;

“Kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmaya ve hızlandırmaya çalışıyoruz. Hangi şehirden hangi partiden olursa olsun büyükşehiri, ilçeyi çağırarak orada ne yapılır tartışmaya çalışıyoruz. Tabiî ki bakanlık olmazsa olmaz. Kanun çıkartacak, para lazımsa para, arsa lazımsa arsa verecek, planlama yapmak gerekiyorsa planlama yapacak.

Bu işin ikinci ayağı belediyeler. Maalesef bir kısım belediye başkanlarımızın bu dallara basmıyor, bu tarafta hiç bezleri yok. Hiç oralı değiller. Sanki onların yerleri emniyetli yer. Akşama kadar düğün dernek gezmeye devam ediyorlar.

Bu işin üçüncü ayağı vatandaşlar. En önemli ayağında sizler varsanız belediye başkanlarını sıkıştırın. Neden kentsel dönüşüm yapıyorsunuz. Deprem tedbiri almıyorsunuz diye sorun. Gelsinler hesaplama yapsınlar bizimle çalışsınlar. Hangi siyasi partinin belediye başkanı olursa olsun kapımız herkese açık gelsinler ve bizden destek alsınlar.”