Sağlık Bakanından Ekim ve Kasım ayı uyarısı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Ekim ile Kasım aylarının üst solum yolları enfeksiyonunun arttığı dönemler olduğu uyarısında bulundu.

 

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık yatırımlarını ve hizmetlerini yerinde incelemek üzere gittiği Yozgat’ta ilk önce Valiliği ziyaret etti. Burada il protokolü tarafından karşılanan Sağlık Bakanı Memişoğlu, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ve ildeki yetkililerle görüşme gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Memişoğlu, Valilikteki görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.

 

Ekim – Kasım Ayları Üst Solum Yolları Enfeksiyonunun Arttığı Dönemler

 

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu basın açıklamasında, “Çok değerli basın mensupları, öncelikli olarak Sayın Valimize, Milletvekillerimize ve bütün Yozgatlılara bizleri ağırladıkları ve misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyorum. Yozgat, Anadolu’muzun kadim şehri, tarihî şehri, yiğitlerin diyarı. Biz de burada sağlık hizmetlerini değerlendirip daha iyi sağlık hizmetlerini nasıl yaparız, nasıl sunarızı tartışıyoruz. Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “hayalim” dediği şehir hastanelerimizin ilkini Yozgat’ta hizmete açmıştık. Sağlık hizmetleri anlamında Yozgat iyi yerlerde, daha da iyi olması için çabalıyoruz. Özellikle Üniversitemiz, Üniversite Hastanemiz, sağlık hizmetleri sunan Şehir Hastanemizle beraber burada sağlığı değerlendiriyoruz. Türkiye sağlıkla ilgili biliyorsunuz, her zaman ifade ediyorum, dünyanın sayılı hizmeti iyi sunan ülkelerinden bir tanesi.

 

 

Bunun yanında sağlık teknolojisini ve bilgisini üretmek için çaba harcıyoruz. Toplumumuza sağlığının kıymetini bilmesini, hastalanmadan sağlığını, bedenini korumasını öneriyoruz. Özellikle bağımlılıklardan, kilodan, yanlış beslemeden, hareketsizlikten uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Malum, Ekim – Kasım ayları üst solum yolları enfeksiyonunun arttığı dönemler. Onun için hijyen kurallarına dikkat etmelerini, kapalı alanlarda eğer hastalıklar varsa oradan uzak durmalarını veya eğer hastalanmışlarsa kendilerini izole etmeleri öneriyoruz.

 

Bunun yanında Türkiye, sağlıkla ilgili özellikle şehir hastanelerinin ve yapısının yeniden yapılanmasıyla iyi yerlere gidiyor. Bizler de bu konuda çaba harcıyoruz. Ben Yozgat’ın altyapısıyla, hizmetleriyle çok iyi yere geldiğini gördüm. Bundan da memnuniyet duydum. Son 15-20 senede Yozgat’ın gerçekten devlet yatırımı anlamında çok iyi işlere imza attığını ve bu konuda büyük bir gelişim içinde olduğunu görmekten de memnuniyet duydum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu birliktelikle Türkiye çok daha iyi yerlere gelecektir. Yozgat bunun bir örneği. Bu konuda bu başarıyı gösteren herkese teşekkür ediyorum. Allah hepimizin yolunu açık etsin, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.