Mayaların Büyüleyici Dünyası CerModern Flow’da

15’inci yılını kutlamaya hazırlanan, Türkiye’nin önde gelen sanat merkezlerinden CerModern, sanatseverlere bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Işık, ses, renk ve görsel anlatımlarla yüksek teknolojiyi birleştirerek ziyaretçilerine sıra dışı bir sanat deneyimi sunan CerModern Flow Dijital Sahne, yine eşsiz bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

“Gizemli Dünyalar” konseptinin ilk sergisi ‘Mayalar’, 1 Ekim itibarıyla CerModern Flow’da başladı. Sanatseverler, Flow’un 280 metrekarelik görüntü duvarlarıyla Mayalar medeniyetinin kalbine yolculuğa çıkacak; Mayaların mimarilerini, doğa ve evrenle olan mistik ilişkilerini şiirsel bir sunumla izleyecek. Reotek işbirliğiyle hazırlanan sergide misafirler, Maya medeniyetinin günümüze ulaşan sosyal, kültürel ve sanatsal mirasını yakından inceleme fırsatını bulacak.

Serginin ilk bölümünde Mayaların sosyal, kültürel, mekânsal ve inanç dünyaları deneyimsel bir yaklaşımla yorumlanırken, ikinci bölümde ise içeriklerin derinlemesine anlaşılabilmesi için keşif niteliğinde bir deneyim sunuluyor.

Yolculuk, insanlık tarihinin ilk yerleşim alanlarından biri olan mağarada başlıyor ve bir şamanın rüyası aracılığıyla Mayaların doğa, kent, tapınak ve astrolojiyle olan ilişkilerine dair çevresel bir deneyimle devam ediyor. Bu aşamada, Mayaların sosyo-kültürel, mekânsal ve inanç sistemlerine dair imgelerle zenginleştirilmiş bir sunum ziyaretçileri bekliyor.

İkinci bölümde ise Maya uygarlığının en önemli yazılı eserlerinden biri olan Dresden Kodeksi dijital bir arşiv olarak sergileniyor. Ayrıca, Mayaların doğaya, kültüre ve inançlarına dair sembolik unsurlar içeren tarihi objeler sergileniyor. Serginin son kısmında ise günümüzde Maya halkının sosyal, kültürel ve sanatsal mirasının izlerini sürmek mümkün oluyor.

Bu eşsiz dijital sergi pazartesi hariç haftanın her günü 14.00’dan itibaren her saat başı olmak üzere 19.00’a kadar görülebilecek.