TÜRKİYE’DE HER HAFTA 15 PENALTI ÇALINIR

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Fenerbahçe takımının uzatma dakikalarında kazandığı penaltı pozisyonunun benzerinin her maçta çok sayıda yaşandığını belirterek, “O zaman türkiye’de her hafta 15 penaltı çalınır. Çalınsın” dedi.

Fenerbahçe takımının 5 dakika uzatma verilen ve 97. Dakikada kazandığı penaltı pozisyonunun değerlendiren Karaman, pozisyonda çekip bırakma olduğunu belirterek, şunları söyledi;

“Pozisyon hemen maçın hakemi Cüneyt Çakır’ın önünde oldu. Devam ettirdi. Ancak VAR hakemi Mete Kalkavan VAR görüntüleri için çağırınca gitmesi gerekti. Gidince de izledi penaltıyı verdi. Cüneyt Çakır’a maç bitiminde sordum. Çekme var dedi. Çekip bırakmış. Top auta gidiyor. Fenerbahçeli oyuncunun yakalaması bile mümkün değil. Tabi bunu değerlendirip hemen kendini bırakmış. Tamam. Penaltı olabilir. Değil diye bir şey demiyorum. O pozisyonda penaltı çalışıyorsanız Türkiye’de her hafta 15 tane penaltı çalınır. Çalınsın o zaman. Korner atışlarında ceza sahası içinde benzer çok sayıda pozisyon oluyor. Ya onlara da çalın penaltıyı. Yada hiçbirine çalmayın.”