VALİ ÇİÇEK’TEN KAYSERİ’YE ÖZEL TEŞEKKÜR

Depremin yaşandığı 6 Şubat tarihinde 11 kentte oluşan yıkıcı ve can kayıpları ile birlikte Kayseri Valisi Kahramanmaraş iline koordinatör vali olarak atanmıştı. Buradaki görevini sürdüren Vali Çiçek, arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından depremin ikinci üssü olan Elbistan ilçesinde görevlendirildi. Burada son arama kurtarma çalışmalarını da yakından takip eden Vali Çiçek, daha sonra enkaz kaldırma çalışmalarının yanı sıra bölgede barınma sorununun bitirilmesi, gıda ve giysi gibi ihtiyaçların karşılanması adına önemli çalışmalar yaptı.

Vali Gökmen Çiçek, yaraların sarılması noktasında Kayseri’nin Kahramanmaraş ile birlikte 11 kentte seferber olduğunu aktararak, “Bu bizi acının yaşandığı bu afette duygulandırdı ve sevindirdi. Katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Zor günde birlik önemli bir maneviyattır” dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın ziyaretinde ve deprem bölgesinde yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alış verişinde bulunulduğu programda konuşan Vali Çiçek, “Elbistan’da Kocasinan Belediyemizin kuracağı Yaşamkent kurulmaya başlanıyor. Bugün hep birlikte acıyı paylaştığımız, birlik ve beraberlik günüdür. Bunu en detayına kadar hissediyoruz.  Elbistan'daki kardeşlerimizin bir nebze olsun içerisinde bulundukları psikolojiyi düzeltecek, yaralarını saracak bir ortam sağlayabilmek için seferber olduk. Kayseri halkının bu noktada ayrı bir yeri ve önemi var. Kayseri halkına ilk günden beri bölgedeki insanlarımıza sahip çıkma adına gösterdikleri çaba, gayret beni duygulandırdı. Mutlu etti. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.