15 Temmuz mesajları
tekden site sağı sünnet
Haber
14 Temmuz 2022 - Perşembe 19:39 Bu haber 540 kez okundu
 
15 Temmuz mesajları
Milliyetçi Hareket Partisi Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP)’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serap Şule Kalın, 15 Temmuz'da ihanet ile zaferin bir arada yaşandığını, o gün yaşananların düşmana ders ve ibret olduğunu söyledi.
GÜNDEM Haberi
15 Temmuz mesajları

BAŞKAN ÖZDOĞAN’IN 15 TEMMUZ MESAJI

Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Özdoğan mesajında; "Demokrasinin asıl sahibinin halkın olduğu gerçeğini bir kez daha gösteren o şanlı geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi.

Başkan Özdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi;

 “Ülkemizde farklı kurumlara yuvalanmış, dış mihraklardan emir alan; ruhunu, vatanını ve namusunu pazara çıkarmış FETÖ terör örgütü mensupları eliyle gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi, halkın vatan sevgisiyle sarılmış iman dolu göğsünde eritilmiştir. Aziz milletimizin, tarihi boyunca hiçbir zorbaya teslim etmediği iradesini esir almayı ve insanımızı kendi şer emellerine boyun eğdirmeyi planlayan bu zalimler, Baş Komutanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  çağrısıyla korkusuzca meydanlara inen vatandaşlarımıza silah doğrultarak acımasızca saldırmışlardır. Kendi menfaatleri için başkalarının maşası olmayı marifet bilen FETÖ terör örgütü ve onun işbirlikçileri karşılarında ölüme meydan okuyan bir milletin çıkacağını hesaplamamışlardır.

Bu vesile ile FETÖ tarafından milli iradeye, demokrasiye, ülkemizin birliği ve bütünlüğüne karşı gerçekleştirilen hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, vermiş oldukları destansı mücadele sonrası hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize sabır, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum.”

 

Başkan Akmermer’den 15 Temmuz Mesajı

 

MÜSİAD Kayseri Başkanı Ferhat Akmermer; 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin altıncı

yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.  Akmermer, açıklamasında şunları kaydetti:

FETÖ'nün sinsice devletin organlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu,

demokratik yollarla seçilmiş hükümete darbe kalkışmasının üzerinden 6 yıl geçti.

Şehitlerimizin kanıyla kurduğumuz, birçok zorluk, fedakârlık, emek ve azimle

bugünlere getirdiğimiz ve güçlü Türkiye hedefiyle geleceğe yürüyen ülkemizin terörist

ve onların destekçileri aracılığıyla, dış müdahalelerle sarsılmasına müsaade etmedik,

etmeyeceğiz.

Güçlü demokrasi geleneğine sahip olan Aziz Milletimiz, tüm Dünyaya önemli bir

demokrasi dersi verirken, 15 Temmuz köklü bir zihniyet değişiminin de ilk adımı

olmuştur.

Adeta bir “2. Kurtuluş Savaşı” olan 15 Temmuz’un izlerini bertaraf edip, fakat bu hainliği

asla unutmayarak geleceğimizi kuracağız. O kara gecede gördük ki, Milletimiz, vatan

söz konusu olduğunda hiçbir engeli tanımıyor, ezip geçiyor. Dünyanın en güçlü

ülkelerinden biri olma hedefimize de bu kararlılıkla ilerleyeceğiz.

Dünyanın en yaygın ve etkin sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD, her zaman ve her

koşulda milli iradeden yana olmuş, onu zedeleyecek her girişimin karşısında

durmuştur.

Bu süreçte, içeriden ve dışarıdan ülkemize yönelecek saldırılara karşı birlik içinde ve

güçlü durmanın önemini bir kez daha idrak ettik. Tüm fikri ayrılıkları bir kenara

bırakarak Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet için kenetlenmeliyiz.

Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece minnetle anılacak olan 15

Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize ve kahraman güvenlik

güçlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Demokrasi zaferinin yıl dönümü sebebiyle şehitlerimizi yâd etmek, gazilerimize

minnet ve şükranlarımızı sunmak, milletimizin demokrasiye olan inancı ve bağlılığını

gelecek nesillere aktarmak üzere 15 Temmuz akşamı Kayseri Cumhuriyet

Meydanında olacağız, halkımızı davet ediyoruz.

 

BAŞKAN KALIN: “15 TEMMUZ’DA YENİDEN DİRİLEN BİR ULUSUN HİKAYESİ VAR”

Milliyetçi Hareket Partisi Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP)’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serap Şule Kalın, 15 Temmuz'da ihanet ile zaferin bir arada yaşandığını, o gün yaşananların düşmana ders ve ibret olduğunu söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP)’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serap Şule Kalın, 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain darbe girişiminin 6. yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Başkan Kalın, Türk kadınlarının Kurtuluş Savaşı yıllarındaki cesaret örneğini 15 Temmuz’da da gösterdiğinin altını çizerek; "15 Temmuz öyle bir gün ki içinde hem ihanet, hem de zafer var. 'Ben öleyim ülkem yaşasın' diyen şehitleri sayesinde yeniden dirilen bir ulusun hikayesi var. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye. O gece, Fethullahçı Terör Örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Allah'a şükürler olsun ki milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden saldırı karşısında dik durdu canı pahasına milli değerlerini savundu. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin o gece ki net duruşu FETÖ’ye karşı direnişi de güçlendirdi. Saygıdeğer büyüğümüzün hain darbe girişimi karşısında ne yapacağını bilmesi, kalkışmanın seyri açısından büyük önem arz etmekteydi. Nitekim, kıymetli liderimizin tavrı da milletimize ferahlık vermiş bizleri cesaretlendirmiştir. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında büyük cesaret örneği sergileyen kadınlarımız da Kurtuluş Savaşı yıllarında gösterdikleri kahramanlıklarla tarihe isimlerini altın harflerle yazdıran Nene Hatun, Şerife Bacı ve Kara Fatma'nın sancağını yere düşürmedi. Bu vatana hep beraber sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın. Bu duygu ve düşüncelerle destansı ve şanlı direnişimizin 6. yılında hain terör örgütünü bir kez daha lanetliyor, vatan müdafaasında şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Başkan Çolakbayrakdar, mesajında; Türk milletinin omurgalı duruşuyla darbe teşebbüsünü, tarih boyunca konuşulacak bir destana dönüştüğünü dile getirdi.

15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar; “15 Temmuz'un 6’ncı yıldönümündeyiz. Bu ülke tarihi boyunca büyük badireler atlattı. O gece Türkiye’yi kuşatan ruh Çanakkale ruhuydu. O gece birlik vardı, beraberlik vardı, kardeşlik vardı ve bütün göğüsler milli bir imanla doluydu. Cesaretimizle, ferasetimizle, basiretimizle hep beraber sarsılmaz surlara ve yıkılmaz setlere dönüştük. Bu milletin nasıl bir ruha sahip olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; irademize, bağımsızlığımıza ve bölünmez bütünlüğümüze kast edenler için 15 Temmuz gecesini bir cehenneme, ülkemiz ve milletimiz için de bir demokrasi bayramına dönüştürdük. Dolayısıyla kimse ama hiç kimse aziz milletimizi bir daha vatanıyla, bayrağıyla, istiklali ve istikbaliyle sınamaya kalkamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini “Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı, sıhhatli hayırlı ömürler diliyorum” diyerek noktaladı.

MHP İL BAŞKANI ADNAN İNCETOPRAK’IN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Adnan İncetoprak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz’un FETÖ’nün bir kalkışması olduğunu, Türkiye’ye asırlardır süren saldırıların en vahşi ve en acımasız türü olduğunun altını çizen MHP İl Başkanı İncetoprak, “Türk milleti işgali engellemiştir” ifadesinde bulundu.

15 Temmuz’un, karanlık bir planın; istismar ve takiyye fanusuna saklanmış hain bir terör örgütünün Türkiye’yi yıkma teşebbüs ve tertibi olduğunun altını çizen İncetoprak, mesajında şu ifadelere yer verdi: Ederi bir dolar olan şerefsizler verilen salalarla, tankın önüne sere serpe yatan kahramanlarla durdurulmuş, dağlanmış ve dağıtılmışlardır.

Ayağa kalkan diriliş ruhu, milleti diri diri yakmak ve toprağa yatırmak isteyen hainleri ve arkalarındaki güçleri yerle yeksan etmiştir.

İmanlıyız, iradeliyiz, ihaneti mutlaka imha edeceğiz. Milli olan sükûnu değil mücadeleyi sever, uyuşukluğu değil uyanıklığı seçer. Milli ruh ve duruş yaşadıkça millet, illeti silip süpürecektir. 15 Temmuz’da asker kamuflajına giren bir avuç hain tepelenmiştir. İstiklalimize göz diken, varlığımıza diş bileyen barbarlar püskürtülmüştür.

15 Temmuz’da 249 vatan evladı şehit, 2 bin 193 vatan evladı gazi olmuştur. Hepsine şükran borçlu olduğumuz unutulmamalıdır. Milli şuur ayakta değilse, millet ölüm yatağındadır. Bizi geleceğe taşıyacak olan bu şuur, kardeşlik hukuku, iç barış ve huzur ortamıdır.

15 Temmuz’da destan yazan milletimizle övünüyoruz. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum.
Milliyetçi-Ülkücü Hareket konu vatan ve millet olunca fedakârlıkta sınır tanımaz. Ülkücülük en kutlu vasıf, Ülkücü ise en şuurlu varlıktır.

Türk milleti yenilmeyecek, Türk devleti yıkılmayacaktır. Şu tarihi seslenişi birlikte söyleyip, beraber var edelim: Ne Mutlu Türk’üm diyene…"

ERÜ Rektörü Çalış’ın , “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”  Mesajı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında birlik ve demokrasinin önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Rektör Çalış, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz 2016’da FETÖ / PDY mensubu hain teröristlerin girişimi ile ülkemiz bir ihanet girişimi ile karşı karşıya gelmiştir. O gece hain terör örgütü mensuplarına meydanlarda aziz milletimiz, unutulmayacak bir ders vermiştir.

Şanlı tarihi kahramanlık destanları ile dolu olan Aziz Türk Milleti, Çanakkale Zaferin de olduğu gibi destansı bir şekilde vatanı için birlik beraberlik içerisinde olmuş ve bağımsızlığı için canını seve seve vermeye tereddüt etmemiştir.

Aziz Türk Milleti, 15 Temmuzda bizleri Büyük Türkiye hedefimizden alıkoymaya kalkarak, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden hainlere ve işbirlikçilerine bizleri bölemeyeceklerini ve parçalayamayacaklarını göstermiştir.

‘Tek Devlet, Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet’ inancı ile emin adımlar ile hedeflerine ilerleyen ülkemizi ve Bayrak, Vatan ve Millet sevdası ile o gece meydanlara inerek vatan topraklarına sahip çıkan aziz Türk Milleti’ni kimse bölmeye ve parçalamaya cesaret edemeyecektir.

Bu vesileyle 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı mücadele ederken canını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzum ömürler diliyor; 15 Temmuz gecesi gösterdiği büyük cesaret ve mücadeleden dolayı aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.”

“EN ÖNEMLİ GÜCÜMÜZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ”

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Başkan Yalçın, 15 Temmuz’da şer güçler ve onların terör taşeronlarına karşı önemli bir mücadele verildiğini vurguladı.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, 15 Temmuz’da sadece içerdeki hainlere değil, dışardaki işbirlikçileri olan şer güçlere karşı da büyük bir darbe vurulduğunu belirtti. Türk milletinin üzerine oyun oynanamayacağının bir kez daha görüldüğünü ifade eden Başkan Yalçın, “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafya ile ilgili hesap yapanlar ülkemiz ve milletimiz üzerine de senaryolar yazıyorlar. Bu senaryoları boşa çıkarmanın tek yolu birlik beraberliğimizi korumak ve daha güçlü olmaktır. Daha güçlü olmanın yolu da daha fazla çalışmak ve daha fazla üretmekten geçiyor” dedi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin ülkemizin önemli üretim merkezlerinden birisi olduğunu ve sanayicilerimizin ülke ekonomisine daha fazla katkı sunmak için azami derecede gayret gösterdiğini dile getiren Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın, bu gayreti artırmak ve desteklemek için çalıştıklarını kaydetti.

Açıklamasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlayan ve 15 Temmuz kahramanlarını rahmet ve minnetle anan Başkan Mehmet Yalçın, “Vatanımız ve milletimiz için can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Birlik ve beraberliğimizin daim, vatanımızın ilelebet payidar olmasını niyaz ediyorum” diye konuştu.    

 BAŞKAN YALÇIN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, milletin 15 Temmuz’da iradesine ve demokrasiye sahip çıktığının altını çizen Başkan Yalçın, ortaya konulan mücadelenin Türk Milletinin egemenliğini, kendisinin dışında başka bir yere asla bırakmayacağının göstergesi olduğunu kaydetti.

Şehitleri rahmet, gazileri minnetle andıklarını ifade eden Başkan Yalçın sözlerini şöyle tamamladı: “Mehmetçiğin üniformasını gasp eden teröristlerin yapmış olduğu kalkışma, milletimizin ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ hassasiyetiyle karşılaşmış ve ağır şekilde yenilgiye uğramıştır. 15 Temmuz’un 6. yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere vatanına, bayrağına ve ülkesine sahip çıkan güvenlik güçlerimizi, vatandaşlarımızı ve gazilerimizi minnetle anıyorum.”

KAYÜ Rektörü Karamustafa’dan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

 

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Karamustafa mesajında hain girişimin yaşandığı gecede tanka, tüfeğe, bombaya kendini siper ederek darbeci hainlere yürekleriyle karşı koyan Kahraman Milletimizin, unutulmayacak bir destan yazdığını ifade etti.

Rektör Karamustafa mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış bir Millet olan Türk Milleti, hiçbir zaman başkasının himayesine girmediği gibi dünyada mazlumun, zayıfın, zorda kalanın ve aman dileyeninin her daim koruyanı ve destekçisi olmuştur. Bulunduğumuz coğrafyada Türk Milletinin varlığından ve gücünden endişelenen taşeron örgütler ve destekçileri her türlü kalleş oyunla bizleri yıkmaya, parçalamaya çalışsalar da her zaman Milletimizin gücünü enselerinde hissetmişlerdir. Bu necip Millet, geçmişten günümüze süregelen hürriyeti ile bağımsızlığına ebediyen sahip çıkacaktır. 15 Temmuz Gecesi yaptıkları hain kalkışmayla bu Milletin silahını, tankını, mermisini Milletimizin üzerine sıkan FETÖ/PDY mensubu hainler, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokağa çıkan demokrasi ve vatan sevdalısı kahramanlarımızın çelik gibi olan tepkisiyle karşılaşmış ve oyunları anında bozulmuştur. O yüzden 15 Temmuz Kahramanlarımızla ne kadar övünsek azdır.

Türk Milleti gücünü birliğinden, beraberliğinden, imanından, bağımsızlığından ve hürriyetinden almaktadır. Gerektiğinde şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş bu vatan toprakları için ecdadı gibi canını seve seve vermesini de bilir bu necip Millet. Bunu yaparken de hiçbir zaman gözünü kırpmaz; çünkü çok iyi bilir ki vatan olmadan hiçbir şey olmaz, vatan olmadan gelecek olmaz, vatan olmadan hürriyet olmaz, vatan olmadan bayrak olmaz, vatan olmadan ezan olmaz, vatan olmadan namus olmaz. O sebepledir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin bekası her şeyden önce gelir.

Bize düşen birliğimize, beraberliğimize, vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza ve yerli, milli ve manevi tüm değerlerimize her zamankinden daha fazla sarılarak ve sahip çıkarak, Türkiye’mizin her alanda ileride olması için var gücümüzle çalışmak ve dünyanın güçlü ülkeleri arasında kalıcı olarak yer almasını sağlamaktır. Bunun için her daim durmadan çalışarak gayret göstereceğiz. Geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’sinin inşasında üzerimize düşen görevi en üst düzeyde yapacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta 15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, minnet, rahmet ve dua ile anıyoruz. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun. 15 Temmuz Gazilerimize ise şükranlarımızı sunuyoruz. Bu necib Millet, sizlerin kahramanlığını ve fedakârlığını asla unutmayacak ve unutturmayacaktır.”

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 15, Temmuz, mesajları,
Yorumlar
Haber Yazılımı