16 Yıl Sonra Doktorunu Buldu; İkinci Kez Kanserden Kurtuldu
tekden site sağı sünnet
Haber
26 Temmuz 2024 - Cuma 08:07 Bu haber 1301 kez okundu
 
16 Yıl Sonra Doktorunu Buldu; İkinci Kez Kanserden Kurtuldu
2008 yılında böbrek tümörü nedeniyle Prof. Dr. Burak Turna tarafından sağ böbreği alınan Müslüm Kutluk (78), bu kez de sol böbreğinde tespit edilen 2 farklı tümörden Özel Sağlık Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla kurtuldu.
SAĞLIK Haberi
16 Yıl Sonra Doktorunu Buldu; İkinci Kez Kanserden Kurtuldu

Özel Sağlık Hastanesi Robotik Cerrahi Direktörü Prof. Dr. Burak Turna, yapılan tetkikler sonucunda sol böbreğin tam merkezinde bir adet ve dış kutbunda bir adet toplam iki tümör tespit ettiklerini belirterek, yapılan operasyonla tümörleri temizleyerek böbreği kurtardıklarını söyledi.

Bundan 16 yıl önce Müslüm Kutluk'un sağ böbreğinde tespit edilen tümöre yine kendisinin müdahale ettiğini dile getiren Turna, 16 yıl sonra aynı hastayı yeniden sağlığına kavuşturduğu için çok mutlu olduğunu vurguladı.

RİSKLİ BİR OPERASYON

Hastanın yaşı ve yandaş farklı hastalıkları nedeniyle durumunun riskli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Burak Turna, “Operasyon, hastanın yaşı, fiziksel durumu ve kalan tek böbrekte iki adet tümör olması nedeniyle riskliydi. Bu tarz bir operasyonda hastanın böbreğinin alınması ve diyalize bağlı yaşamını sürdürmesi söz konusuydu. Böylesi zorlu operasyonlar deneyim ve teknoloji gerektirir. Ameliyat sırasında ultrason kullanarak tümörlerin tam yerini tespit ettik ve buz uygulaması yaparak böbreği soğuttuk. Açık olarak gerçekleştirdiğimiz bu operasyon sonunda tümörleri temizledik ve böbreği de kurtardık. Kendisi ameliyattan 3- 4 gün sonra taburcu oldu. 16 yıl sonra aynı hastayı tekrardan sağlığına kavuşturduk. Şu anda böbrek fonksiyonları ve genel sağlığı normal. Diyalize ihtiyacı olmadan yaşamını sürdürecek” diye konuştu.

Hastanın operasyondan sonraki süreçlerini takip eden İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Başçı da, hastanın riskli bir ameliyatın ardından başarılı şekilde tedavi edildiğini belirterek, kendisine sağlıklı günler diledi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 16, Yıl, Sonra, Doktorunu, Buldu;, İkinci, Kez, Kanserden, Kurtuldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı