2023’TE 21 MİLYAR DOLARI AŞACAK
tekden site sağı sünnet
Haber
28 Mart 2023 - Salı 22:16 Bu haber 1244 kez okundu
 
2023’TE 21 MİLYAR DOLARI AŞACAK
Markaların pazarlama ve reklam bütçelerinin merkezine aldığı dijital kanallar, içerik pazarlaması ve influencer pazarlama gibi kavramları öne çıkardı. Küresel veriler, influencer pazarlaması sektörünün büyüklüğünün 2023’te 21 milyar dolar aşacağını gösterdi.
TEKNOLOJİ Haberi
2023’TE 21 MİLYAR DOLARI AŞACAK

Geçtiğimiz üç yılda hızlanan dijitalleşmenin değiştirdiği bilgiye ulaşma, eğlence ve alışveriş trendleri, markaların reklam harcamalarına da yansıdı. IAB TR tarafından yayımlanan veriler, Türkiye’de 2022’nin ilk yarısında dijital reklamlara yapılan yatırımların bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 78 büyüyerek 14,73 milyar TL’ye ulaştığını gösterdi. İnternetin giderek farklı konu başlıklarında bilginin merkezi haline gelmesi, içerik pazarlaması ve influencer pazarlaması gibi dijital pazarlama yöntemlerinin önemini de artırdı. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Kerdem Digital Kurucusu Kerim Demir, “Küresel veriler, influencer pazarlaması pazarının 2023’te 21 milyar dolar büyüklüğü aşacağını gösteriyor. Bugün internette her konu başlığında, her alt kırılımda içerik üreterek kendi hedef kitlesini oluşturan farklı ölçeklerden influencer’lara rastlamak mümkün” dedi.

10 şirketten 7'si, 2023'te influencer pazarlama bütçesini artıracak

InfluencerMarketingHub tarafından derlenen veriler, daha önce influencer pazarlaması için bütçe ayırmış markaların 71’inin, bu yıl bütçelerini artıracağını ortaya koydu. Öte yandan 5 şirketten birinin, pazarlama bütçelerinin 40'ından fazlasını influencer'larla yürüttükleri kampanyalar için kullandıkları görüldü. Tüketiciye organik yollarla ulaşmanın giderek daha önemli hale geldiğini vurgulayan Kerim Demir, “Influencer'ların ilk örneklerine rastladığımız dönemin üzerinden zaman geçmiş olsa da 5 şirketten dördü influencer pazarlamasının hâlâ etkili bir yöntem olduğunu düşünüyor. Zira sosyal medya fenomenleri, ürettikleri içeriklerle takipçi kitleleriyle güvene dayalı bir ilişki kurabiliyor. Markalar, gerçek kişiler tarafından üretilen gerçek içeriklerle bu güven duygusunu pazarlama aracına dönüştürebiliyor" ifadelerini kullandı.

“Ekonomi dijitalleştikçe pazarlama da dijitalleşiyor”

Tüketicilerin internette çok fazla vakit geçirdiğine ve bu durumun içeriğe duyulan ihtiyacı artırdığına dikkat çeken Kerim Demir, “Bugün tüketiciler satın alma kararlarını, izleyecekleri filmi, gidecekleri restoranı içerik üreticilerinin paylaşımlarına göre belirliyor. Ekonomi dijitalleştikçe pazarlama da dijitalleşiyor. Özellikle TikTok, YouTube ve Instagram gibi mecralarda üretilen dikey video içerikler, çok kolay alıcı bulabiliyor ve çok sayıda kişiye erişebiliyor. Bu anlamda özgün içerikler, markalara stratejik fırsatlar sunuyor. Pazarlama şekil değiştirirken tüketicilerin marka tercihlerini de onlarla iletişim kuran şirketlerin samimiyeti ve gerçekçiliği belirliyor. Hedef kitlelerin karşısına doğru içeriklerle çıkmak da giderek daha fazla önemli kazanıyor” diye konuştu.

“Doğru müşterilere doğru içerik çözümlerini sunmaya çalışıyoruz”

Üç şirketten ikisinin içerik pazarlamasına genel pazarlama bütçesinden ayrı bir bütçe ayırdığını vurgulayan Kerdem Digital Kurucusu Kerim Demir, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “İçerik pazarlamasının ve influencer işbirliklerinin önemi bu kadar yüksekken, doğru bir içerik stratejisinin izlenmesi de kritik hale geliyor. Mecraların standartlarına, hedef kitlenin içerik tüketme alışkanlıklarına göre tasarlanan bir içerik ve influencer stratejisi başarıya ulaşıyor. Bu noktada Kerdem olarak müşterilerimiz için en doğru içerik çözümlerini bulmaya odaklanıyoruz. Arama sonuçlarında üst sıralarda çıkabilmeleri için optimize edilen, özgünlüğü, tasarımı ve kelime seçimleriyle takipçide karşılık bulabilen içerik üretimi çalışmalarımızla markaların erişebildikleri kitleleri büyütebilmelerini sağlamaya odaklanıyoruz. Markalar, seslendikleri hedef kitle kim olursa olsun, o kitleye hitap edebilecek özgün içeriklerle daha çok potansiyel müşteriye ulaşabileceklerini mutlaka bilmeli ve içerik pazarlamasını değerlendirmeli.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: 2023’TE, 21, MİLYAR, DOLARI, AŞACAK,
Yorumlar
Haber Yazılımı