5 ŞEHİR AĞIRLIKLI ÇİMENTO VE BETONDA FAHİŞ FİYAT DENETİMİ
tekden site sağı sünnet
Haber
06 Ekim 2023 - Cuma 20:10 Bu haber 1973 kez okundu
 
5 ŞEHİR AĞIRLIKLI ÇİMENTO VE BETONDA FAHİŞ FİYAT DENETİMİ
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, özellikle depremin yaşandığı 11 kentten 5’inde ve Türkiye genelinde bütün illerde çimento ile hazır betonda fahiş fiyat artışını gözlemlediklerini ve bu doğrultuda 3 koldan denetim mekanizması başlattıklarını ve gerekenin yapılacağını duyurdu.
EKONOMİ Haberi
5 ŞEHİR AĞIRLIKLI ÇİMENTO VE BETONDA FAHİŞ FİYAT DENETİMİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, “Çimento ve hazır beton sektöründe maalesef fahiş fiyat artışlarını görüyoruz. Birkaç hafta önce yoğun bir soruşturma başlattık. Onları uyarıyoruz. Kesinlikle müsaade etmeyeceğiz, bu fiyatları düşürteceğiz.

Fahiş fiyat artışlarını görüyoruz. Birkaç hafta önce soruşturma başlattık. Rekabet kurulu ayrı bir denetim başlattı. Teftiş kurulu ve denetçilerimiz ayrı bir koldan başlattı.

Deprem bölgesinde 5 büyük ilde çok çok fahiş anlamda fiyatları yükseltme çabaları var. Buradaki firmalar rekabetle fiyatları düşürmeleri gerekirken birlikte karar alarak fiyatları artırdıklarını görüyoruz. Kesinlikle bunu engelleyeceğiz. Emlak, marketlerde, otomobilde ne yaptıysak bu sektörde de gerekeni yapacağız. Bu yanlış ve rahatsız edici uygulamalarında vazgeçin. Artıran firmaları bunu söylüyoruz.

51 bin insanımız deprem bölgesinde vefat etti. Her aileden kayıplar var, şehirler tahrip oldu. 104 milyar lira maliyet var. Türkiye’nin 2023 bütçenin yarısını konuşuyoruz. Acıların ve yıkımların üzerine tamahkarlık ve aç gözlülükle para peşinde koşuyorlar. Makul fiyatlara o ürün fiyatlarını çekeceğiz.

Gıda fiyatlarında ise gerek üretimi artışı ile gerektiğinde ithalatla üretim yetersizliğinde yapmak suretiyle denetimleri artırarak marketlere yönelik gıda fiyatlarında anormal artışların önüne geçeceğiz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: 5, ŞEHİR, AĞIRLIKLI, ÇİMENTO, VE, BETONDA, FAHİŞ, FİYAT, DENETİMİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı