IKEA, POS Genius Open ile yeni alışveriş deneyimi sunuyor
tekden site sağı sünnet
Haber
06 Ağustos 2024 - Salı 09:08 Bu haber 1231 kez okundu
 
IKEA, POS Genius Open ile yeni alışveriş deneyimi sunuyor
2005 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren IKEA, hız, yenilik ve esneklik ihtiyaçlarını POS AŞ'nin Genius Open Satış Uygulaması ile sağlayacak.
EKONOMİ Haberi
IKEA, POS Genius Open ile yeni alışveriş deneyimi sunuyor

30 yılı aşkın süredir perakende sektörüne donanım, yazılım ve katma değerli hizmetleriyle çözümler üreten POS AŞ ve 2005 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren IKEA, yeni alışveriş deneyimleri yaşatacak bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliği kapsamında temmuz ayından itibaren tüm IKEA mağazalarında POS AŞ'nin Genius Open Satış Uygulaması'nın kullanımı yaygınlaştırılmaya başlanacak.

 

Genius Open Satış Uygulaması, özellikle cazip ve esnek kampanya mekanikleriyle, farklı firmalarla iş birlikteliği yapılmasına imkân veren, geniş kapsamlı kampanya ve müşteri sadakat yönetimi yetenekleriyle IKEA'nın ihtiyaç duyduğu hızı, yeniliği ve esnekliği sağlayacak. Uygulama, son teknoloji servisler ve desteklediği omni-channel modüllerle IKEA müşterilerine daha iyi bir alışveriş imkânı sunmayı destekleyecek.

 

POS AŞ Genel Müdürü Gülümhan Akalın yaptıkları iş birliğiyle ilgili şunları söyledi: “Alışveriş kavramı tüm dünyada önemli bir dönüşümden geçiyor. Günümüzde alışveriş artık sadece bir alım-satım işlemi değil, bireysel ihtiyaçlara göre kişiselleştirilmiş çözümler sunan bir deneyime dönüştü. POS AŞ olarak alışverişi bir alım-satım işleminin ötesine taşıyarak, bireysel ihtiyaçlara göre anında çözüm geliştirilen başlı başına bir deneyim haline getiriyoruz. Genius Open Satış Uygulamamız sayesinde IKEA, müşterilerine çok daha keyifli bir alışveriş deneyimi yaşatacak.”

 

IKEA Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Dilan Birinci ise bu iş birliğiyle günümüz tüketici ihtiyaçlarına cevap vererek alışverişi hem daha kolay hem de daha verimli hale dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti: “2005 yılından bu yana Maya Holding bünyesinde IKEA markasını müşterilerimizle buluşturmaktayız. Teknolojide yaşanan dönüşüm ve yenilikler ile müşterilerimizden gelen talepler kullandığımız kasa uygulamasına alternatif arama sonucunu doğurdu. Yaptığımız araştırmalar sonucunda uzun zamandır donanım tedarikçimiz olarak çalıştığımız POS AŞ'nin Genius Open uygulamasıyla yolumuza devam etme kararı aldık. Perakende piyasasında hızlı hareket etme kabiliyetimizi artıracak bu uygulamayla müşterilerimize tüm kanallarda keyifli bir alışveriş deneyimi yaşatmayı planlıyoruz.”

 

Temmuz ayında tüm mağazalarda yaygınlaşmaya başlıyor

Proje kapsamında, yedi aylık bir sürede tüm süreçler ve entegrasyon noktaları tamamlanarak, mayıs ayı içerisinde Ümraniye flagship mağazasında canlı kullanıma geçildi. Tamamlanan pilot projenin ardından temmuz ayı itibarıyla tüm IKEA mağazalarında Genius Open kullanımı yaygınlaştırılmaya başlanacak. Projenin ikinci fazı olarak IKEA E-Ticaret platformunun Genius E-Kampanya altyapısıyla entegrasyon çalışmaları devam ediyor. Çalışma tamamlandığında E-Ticaret platformunda da mağazalarda uygulanan kampanyaların aynısı uygulanabilecek, kazanılan çekler ve puanlar kullanılabilecek, e-ticaret üzerinden satışı yapılan ürünlerin herhangi bir mağazadan iade alınması sağlanacak.

 

POS AŞ hakkında

POS AŞ, perakende sektöründe yer alan farklı segmentteki perakendeciler için POS yazarkasa donanım ve yazılım ürünleri, kuruluş, destek, proje yönetimi, danışmanlık ve bakım hizmetleri kapsamında uçtan uca çözümler sunmaktadır. POS AŞ tarafından geliştirilmiş olan mağazacılık ön ofis yazılımı olan Genius uygulamaları, POS yazarkasa donanımları üzerinde yurtiçinde ve yurtdışında uluslararası müşterilerde olmak üzere pek çok perakendeci tarafından kullanılmaktadır. POS AŞ 1993 yılında POS Perakende Otomasyon Sistemleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. IBM Türk Ltd.Şti. ve Aytaş A.Ş. ortaklığı ile kurulmuştur. Nisan 2012'de Toshiba TEC'in IBM Perakende Çözümler ve Hizmetler grubunu satın alacağını duyurmasının ardından Ağustos 2012'de ilk grup ülkelerin yeni kurulan Toshiba Global Commerce Solutions'a geçişi gerçekleşmiştir. 30 Eylül 2012 itibarıyla ikinci grup ülkelerle birlikte Türkiye de geçişini tamamlamıştır. Böylece, aynı organizasyon yapısı ve unvanı korunarak, POS AŞ'nin hisseleri IBM'den Toshiba Global Commerce Solutions'a devrolmuştur.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: IKEA,, POS, Genius, Open, ile, yeni, alışveriş, deneyimi, sunuyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı