Adli vakaları soruşturmada yeni dönem
tekden site sağı sünnet
Haber
27 Şubat 2024 - Salı 10:38 Bu haber 588 kez okundu
 
Adli vakaları soruşturmada yeni dönem
Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca Kayseri genelinde meydana gelen Adli Olaylarda daha etkin mücadele edebilmek maksadıyla, Erciyes Üniversitesi Betül-Ziya EREN Genom ve Gen Kök Hücre Merkezi iş birliği yapacak.
ASAYİŞ Haberi
Adli vakaları soruşturmada yeni dönem

Kayseri Valiliği’nden yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi;

 

“Bitkilerin parmak izi olan polenler çıplak gözle görünmezler ama işlenen suçların aydınlatılmasında çok marifetlidirler. Her şeyi temizleyebilir, yok edebilirsiniz ama havada uçuşan polenler asla.!

 

Adli olaylarda suçlu farkında olmadan olay mahallinden bir şey alır veya kendisinden birşey bırakır. Tabiat herşeye kendi lisanıyla şahitliklik görevi yüklemiştir. Bu yüzden Jandarma olayları araştırırken tabiatın diline kulak vermesi gerekir.

 

Bu kapsamda; Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca Kayseri genelinde meydana gelen Adli Olaylarda  daha etkin mücadele edebilmek maksadıyla,  Erciyes Üniversitesi Betül-Ziya EREN Genom ve  Gen Kök Hücre Merkezi iş birliği çerçevesinde; Kriminal Şube Müdürlüğü personeli ve Betül Ziya EREN Genom ve  Gen Kök Hücre  Merkezi Öğretim Üyeleri ile  Adli Palinoloji  üzerine yapılan son çalışmalar ve güncel gelişmeler, Olay yerinden elde edilen polen ve sporlar ile  suç ve suçlularla daha etkin  mücadele konularında eğitim faaliyeti icra edilmiştir.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adli, vakaları, soruşturmada, yeni, dönem,
Yorumlar
Haber Yazılımı