Alman çiftçisi dizel vergi indirimi için traktörleriyle sokaklarda
tekden site sağı sünnet
Haber
08 Ocak 2024 - Pazartesi 19:12 Bu haber 268 kez okundu
 
Alman çiftçisi dizel vergi indirimi için traktörleriyle sokaklarda
Alman çiftçiler yolları traktörlerle kapatıyor ve dizel vergi indirimlerini kaldırma planına karşı protestolar düzenliyor
DÜNYA Haberi
Alman çiftçisi dizel vergi indirimi için traktörleriyle sokaklarda

Çiftçiler Pazartesi günü Almanya'nın bazı bölgelerinde otoyol erişim yollarını kapattılar ve traktörleriyle başka yerlerde trafiği aksatarak, hükümetin tarımda kullanılan dizele ilişkin vergi indirimlerini kaldırma planına karşı bir hafta süren protestolar başlattılar.

 

Şansölye Olaf Scholz'un sevilmeyen üç partili koalisyonu, geçtiğimiz ay tarım araçlarına yönelik otomobil vergisi muafiyetini ve dizel vergi indirimlerini kaldırmaya yönelik planlar hazırlayarak çiftçileri çileden çıkardı. Teklifler, 2024 bütçesindeki 17 milyar euroluk (18,6 milyar dolar) boşluğu doldurmaya yönelik bir paketin parçasıydı.

 

Perşembe günü hükümet, otomobil vergisi muafiyetinin korunacağını ve dizel vergi indirimlerindeki kesintilerin üç yıla yayılacağını söyleyerek kısmen geri adım attı. Ancak Alman Çiftçiler Birliği, planların tamamen tersine çevrilmesi konusunda hâlâ ısrar ettiğini ve Pazartesi gününden itibaren bir "eylem haftası" başlatacağını söyledi.

 

Bazı bölgelerde çiftçiler Pazartesi günü erken saatlerde otoyollara giriş yollarını kapatmak için traktör kullandılar. Bazı illerde ve çevresinde traktör konvoyları nedeniyle aksamalar yaşandı. Alman haber ajansı dpa'nın haberine göre, Almanya'nın kuzeybatısındaki Emden'deki Volkswagen otomobil fabrikasında üretim, erişim yollarının kapatılması ve çalışanların işe gitmesinin engellenmesi nedeniyle durduruldu.

 

Perşembe günü bir grup çiftçinin, Şansölye Yardımcısı Robert Habeck'in açık denizdeki bir adaya yaptığı kişisel seyahatten dönerken Kuzey Denizi'ndeki küçük bir limanda feribottan inmesini engellemesinin ardından protestolar mercek altına alındı.

 

Bu olay hükümet ve muhalefet figürleri ile çiftçiler derneği tarafından kınandı. Yetkililer aşırı sağ grupların ve diğerlerinin protestolardan çıkar sağlamaya çalışabilecekleri konusunda uyardı. Çiftçiler derneği başkanı Joachim Rukwied Pazartesi günü RBB Inforadio'ya bu tür grupların "bize sızmamasını sağlayacağız" dedi.

 

Rukwied, hükümetin kısmi gerilemesi hakkında şunları söyledi: "Bu kesinlikle yetersiz. Bu ek vergi yükünü taşıyamayız.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Alman, çiftçisi, dizel, vergi, indirimi, için, traktörleriyle, sokaklarda,
Yorumlar
Haber Yazılımı