ASGARİ ÜCRET YENİDEN BELİRLENDİ
tekden site sağı sünnet
Haber
21 Haziran 2023 - Çarşamba 07:38 Bu haber 1676 kez okundu
 
ASGARİ ÜCRET YENİDEN BELİRLENDİ
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yaptığı 3. toplantının sona ermesiyle birlikte, yeni asgari ücret zammı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı.Buna göre; Yeni asgari ücret miktarı yüzde 34 artışla net 11 bin 402 lira oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da ‘Hayırlı olsun’ ifadeleriyle artışı değerlendirdi.
EKONOMİ Haberi
ASGARİ ÜCRET YENİDEN BELİRLENDİ

2023 yılının ikinci yarısında geçerli olacak brüt asgari ücretin tutarı 13 bin 404 lira oldu. Net asgari ücret ise 11 bin 402 lira olarak belirlendi. Yapılan bu artışla yüzde 34 gibi enflasyon oranının üzerinde refah payını içeren bir oranla ara zammı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücret Temmuz ayından itibaren net 11 bin 402 TL olarak uygulanacaktır. Milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. İşçi ve işveren tarafları başta olmak üzere, uzlaşı kültürü içerisinde asgari ücretin belirlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara milletim adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belirlenen yeni asgari ücretle ilgili değerlendirmesinde, “ 11.402 lira olarak belirlenen yeni asgari ücret tüm işçi ve işverenlerimize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye Yüzyılı'nda, ülkemizin ve milletimizin refah seviyesini iyileştirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Çalışanlarda sosyal medya üzerinden artışla ilgili memnuniyetlerini dile getirirken, geçen yılın ikinci yarısına göre de asgari ücret yüzde 107 oranında artırmış oldu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ASGARİ, ÜCRET, YENİDEN, BELİRLENDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı