Bu kış doğalgaza zam yok
tekden site sağı sünnet
Haber
12 Ocak 2024 - Cuma 07:34 Bu haber 485 kez okundu
 
Bu kış doğalgaza zam yok
Doğal gaza zam yapılacak mı? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar canlı yayında açıkladı
GÜNDEM Haberi
Bu kış doğalgaza zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gaza zammı konusuna açıklık getirdi. Bayraktar, "Şu anda gözüken herhangi bir zam yok. Bu kış bir zam planlamıyoruz" dedi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, milyonlarca haneyi ilgilendiren doğal gaz zammı ile ilgili CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, bu yıl doğal gaza zam yapılmayacağını müjdeledi.

 

"Bu kış bir zam planlamıyoruz" diyen Bayraktar, "Şu anda gözüken herhangi bir zam yok" dedi. 

KARADENİZ GAZINDA SON DURUM

 

Türkiye'de 50 boyunca ürettilen gazın Karadeniz'de 1 senede üretilebileceğini söyleyen Bakan Bayraktar, "Türkiye'nin gaza ihtiyacı çok. Evde, sanayide kullanıyoruz. Maalesef bu konuda dışa bağımlıyız. Orada deniz derinliği 2 bin 100 metre. Deniz tabından sonra 2500 metreye kadar sondaj yapıyoruz.

 

Gazı buradan çıkarıyoruz ve karaya taşıyoruz. Keşif zorlu bir süreçti ama üretime geçmek daha zor bir süreç. O sahada gaz üretmeye başladık. Gaz evde kullanılıyor. İlk etapta 10 milyon metreküp hedefimiz var. Şu an günlük 2,2 milyon metreküp yapıyoruz. İlk fazda hedefimiz bu. İkinci fazda 40 milyon metreküpe çıkaracağız. 40 milyona çıktığımız zaman 15 milyon hanenin gazını karşılamış olacağız. 2026 - 27 yıllarında bu rakamlara ulaşma hedefimiz var. Daha öne çekersek daha değerli" dedi.

"YENİ KEŞİFLER OLACAK"

 

Yeni gaz müjdelerinin önümüzdeki süreçte duyrulacağını belirten Bayraktar, "Yeni keşif kuyuları açmayı da hedefliyoruz. Sakarya Gaz Sahası keşfi yaptığımız yer. Orada 17 kuyu açmış durumdayız. Çalışmalar orada yoğunlaştı. Bu nedenle 3 gemi orada. Burası Filyos'a yani karaya 170 km uzaklıkta. Biz bu bölgede yeni potansiyeller olduğunu düşünüyoruz. Orta ve Doğu Karadeniz'de arama yapmak istediğimiz yerler var. Bunların bir kısmı gaz, bir kısmı da petrol. Keşif amaçlı sondajlar yapmayı planlıyoruz. Üretimi aksatmadan keşif sondajlar yapacağız." diyerek müjde verdi.

DOĞALGAZA ZAM YAPILACAK MI?

 

Şu anda doğalgazda gözüken herhangi bir zam yok. Bu kış bir zam planlamıyoruz."

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bu, kış, doğalgaza, zam, yok,
Yorumlar
Haber Yazılımı