Çalışana işverenin yaptığı yatırım verimlilik olarak dönüyor
tekden site sağı sünnet
Haber
28 Kasım 2023 - Salı 18:16 Bu haber 3183 kez okundu
 
Çalışana işverenin yaptığı yatırım verimlilik olarak dönüyor
Çalışanların şirketlerinden beklentisi, tam bir yol arkadaşlığı. Çalışanlarının yaşamının bütününe odaklanan, sunacağı kişiye özel çözümlerle, çalışanların ve hatta yakınlarının fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam iyilik halini yakalamaları için destek olan şirket sayısı hızla artıyor.
YAŞAM Haberi
Çalışana işverenin yaptığı yatırım verimlilik olarak dönüyor

İş ve özel hayat ayrımı kavramının artık ortadan kalktığı günümüzde, şirketler çalışma odaklı yaklaşımdan yaşam odaklı yaklaşıma geçiyor. Çünkü yaşam bir bütündür. Bu çerçevede çalışanın fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam iyilik halini yakalaması gerekiyor.

Günümüz iş dünyasında son on yılda yaşananlarla birlikte şirketler, değişen çalışan beklentilerini doğru okuyarak onlara uygun yaşam deneyimi geliştirme konusunda çalışmalara başladılar.

Yapılan çalışmalar, etkili bir çalışan yaşam deneyiminin, kuruma bağlılığı ve genel performansı büyük ölçüde etkilediğini gösteriyor. Araştırma verilerine göre, bu yönde çalışan şirketlerde performans 25 oranında yükselirken, harcanan her 1 USD’a karşılık, verimliliğin artırmasıyla birlikte 4 USD geri dönüyor.

Şirketlerin 2024’teki Önceliği “Kurumsal Esenlik”

Yaşam odaklı yaklaşımın, insan kaynakları stratejilerinin etkili bir şekilde kurgulanması ve uygulanması için en önemli başlıklar arasında yer aldığına dikkat çeken LifeClub Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Elif Elkin, “Günümüzde iş ve ev yaşamı arasındaki ayrımın ortadan kalmaya başladığını söyleyebiliriz. Özellikle pandemi dönemindeki evden çalışma sürecinde sistemi bu farkın ortadan kalkmasını oldukça hızlandırdı. Teknolojinin hızlı ilerleyişiyle ortaya çıkan akıllı telefonlar ve taşınabilir bilgisayarlar bu anlamda zaten zemini hazırlamıştı. Bu gelişmeler şirketleri de yeni arayışlara iterken, görüyoruz ki insan odaklı yaklaşımın yerini yaşam odaklı yaklaşım aldı. Çünkü gerek ev gerekse de iş yaşamı bir bütünün parçaları ve o bütün de yaşamın kendisidir.

Amerikan İnsan Kaynakları Enstitüsü’nün (AIHR) son yayınlanan araştırması 2023'te şirketlerin birinci önceliğinin kurumsal esenlik olduğunu ve 2024'te de bunun devam edeceğini gösteriyor. Biliyoruz ki, çalışanlarının esenliği yüksek olan şirketlerin verimlilik, performans ve hatta karlılık katsayıları da yükseliyor. Bugün artık biliyoruz ki iyilik (wellness) ve sağlık, bütünsel olarak ele alınmalı. 1947 yılında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) sağlık kavramını tanımlarken “sadece hasta olmamak demek değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal anlamda tam iyilik hali” olarak tanımlamış. Bugün iş yaşamında da şirketlerin bu tanım doğrultusunda, çalışanlarının esenliği için pek çok uygulamayı hayata geçirdiğini görmek bu anlamda sevindirici. Son dönemde pek çok şirket; çalışanlarının bütünsel sağlığı için fiziksel aktivitelerini artırarak zinde kalmalarını, sağlıklı beslenerek ideal kilolarına ulaşmalarını, verimli bir uyku düzenine sahip olmalarını, zihin sağlığını iyileştirmelerini, güçlendirmelerini sağlayacak çözümlere yöneliyor” dedi.

Şirketler İçin Çalışan Yaşam Deneyimi

“LifeClub olarak amacımız, birey ve kurumların sağlıklı yaşam yolculuklarında kişiye özel rehberlik sunmak.” diyen LifeClub Genel Müdürü Elif Elkin, çalışma sistemlerini şöyle anlattı: “LifeClub ekosistemi ile kurumlara çalışanlarının bütünsel sağlık yönetimine katkıda bulunabilmeleri, kurumsal esenlik seviyelerini iyileştirebilmeleri için fiziksel ve dijital çözümler sunuyoruz. Şirketler, bir SuperApp olan LifeClub uygulamasında yer alan diyet, hareket, zihin sağlığı modüllerimiz ile tüm bu hizmetleri ihtiyaca yönelik olarak tek bir noktadan çalışanlarının kullanımına açabiliyor. Kurumsal iyilik sağlık için, şirketlerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarladığımız üyelikler ile; birebir diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, spor eğitmeni görüşmeleri, yine sağlık koçluğu seansları da şirketlerin çalışanlarına kişiye özel bütünsel sağlık yönetimi hizmeti kapsamında sağlamak istediği hizmetler arasında. Tüm bunları, Acıbadem Sağlık Grubu’nun deneyimi, uzmanlığı ve yüksek kalite standartlarından aldığımız güç ile gerçekleştirmek, iş ortaklarımızda güven yaratıyor elbette. Bugünün iş dünyasında çalışanların yaşam deneyiminin nasıl iyileştirilebileceğine odaklanan çözümler üretmemiz şart. Pek çok araştırmada görüyoruz ki, çalışanların beklentisi de bu yönde. Sadece kendi ihtiyaçları konusunda değil, yaşamı paylaştığı eşi, çocuklarının da ihtiyaçları ile ilgili kurumlarından destek bekliyorlar – LGS’ye ya da üniversiteye hazırlanan çocuğu için psikolojik destek de olabilir, kilo problemleri nedeni ile sağlığı olumsuz etkilenen eşine diyetisyen takibinde programlar oluşturulması da. Bu bağlamda birlikte çalıştığımız şirketlerle farklı iş modelleri ile ilerleyebiliyoruz, çünkü her kurumun ihtiyacı farklı olabiliyor. Kimi şirket; tüm çalışanlarına sunduğu LifeClub Kurumsal Üyeliği ile, Çalışan Destek Programı kapsamında iyi olma hallerini korumalarına ve daha sağlıklı olmalarına destek olurken; bir diğer iş ortağımız çalışanlarına esnek yan hak programı kapsamında LifeClub Sağlık Üyeliği seçeneği sunabiliyor.

Bu minvalde sunulan LifeClub Sağlık Üyeliği içeriklerini esnek altyapımız sayesinde şirket çalışanların ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz. Birebir online diyetisyen hizmeti, uzman klinik psikologlarımız ile sunduğumuz psikoterapi seansları, alanında uzman kişiler ile şirket çalışanlarını buluşturduğumuz webinarlar ve diğer tüm faaliyetlerimiz bu bakış açısına sahip şirketlere büyük operasyonel kolaylık sağlıyor.”

Kişiye Özel İyilik, Sağlık

LifeClub’ın çalışanların gündelik yaşam stresi ile kolayca başa çıkabilmesi ve verimli bir şekilde çalışabilmesi için birçok imkanı bir arada sunduğuna değinen Elif Elkin, sözlerini şöyle tamamladı: “LifeClub Wellness modülünde; çalışanların iyi olma hallerini korumak için ihtiyaçları doğrultusunda farklı dijital çözümleri tek bir uygulamada sunuyoruz. Acıbadem Sağlık Grubu Diyetisyen ekibi rehberliğinde hazırladığımız LifeClub Diyet ile şirket çalışanları, algoritmanın kişiye özel bilgiler ve ihtiyaçlar doğrultusunda şekillendirdiği sağlıklı beslenme programlarını ücretsiz olarak oluşturabiliyorlar. Bunun yanı sıra sağlıklı beslenme ve kilo yönetimi konusunda uzman diyetisyenlerden birebir yönlendirme hizmeti almaları ya da bu menüdeki içeriğin evlerine, ofislerine gönderilmesi de mümkün.

Uygulamada yer alan LifeClub Hareket bölümünde çalışanlar ihtiyaçlarına göre oluşturabilecekleri kuvvetlenme, esneme, yağ yakma programlarını seçimlerine özel hazırlanan videolardan takip edebiliyorlar.

LifeClub Blog’da sağlıklı yaşam ile ilgili her konuda güncel kılavuzlar eşliğinde uzmanlar tarafından hazırlanan bilgilere erişebiliyorlar, makaleler okuyup, videoları izleyip, uzmanlarla çekimleri gerçekleştirilen “İyilik Sağlık Sohbetleri” başlığı altındaki podcastleri dinleyebiliyorlar.

LifeClub Zihin Sağlığı bölümünde, nefes egzersiziyle güne enerjik başlayıp, meditasyon ile rahat ve derin bir uykuya dalarak günü bitirebiliyorlar. LifeClub uygulamasında adımlarını takip edip, uzmanlarla ücretsiz ön görüşmeler yaparak merak ettikleri konular ile ilgili danışabiliyorlar.

LifeClub Sağlık modülünden bahsedecek olursak; LifeClub Sağlık üyelikleri ile 3 aşamada çalışanların bütünsel sağlık yönetimine rehberlik ediyoruz. Kişiye özel atanan ‘LifeClub Hekimi’ rehberliğinde, üyelerimizin mevcut sağlık durumları analiz ediliyor, iyileştirme alanları belirlenip, ardından kendilerine özel bir Sağlık Planı ile beslenme, fiziksel aktivite, uyku düzeni, bağışıklık sistemi konusunda almaları gereken aksiyonlar ve takip etmeleri gereken periyodik kontroller netleştiriliyor. Sonrasında da yıl boyu hep yanlarında olarak, hatırlatma ve organizasyonlarla bu süreci yönetmelerini sağlıyoruz. Türkiye’de ortalama ömür 78, ancak 59’dan sonrasını sağlıklı yaşamıyoruz. Oysaki 20 yıl sonraki yaşam kalitemizi bugün attığımız adımlarla biz belirliyoruz. Sürdürülebilir sağlıklı yaşam için yapmamız gerekenler net. Üyelerimizin bu yolculuklarında yanlarında olmak, doğru bilgilendirme, takip ve motivasyonla hayatlarına değer katmak en büyük hedefimiz.

Öte yandan, uygulamada yer alan LifeClub Platform modülünden kendi ihtiyaçları doğrultusunda sağlıklı yaşamla ilgili ürün, hizmet ve programları satın alabiliyorlar. Uyku düzenleme programından bağırsak sağlığına, aromaterapi eğitiminden yoga derslerine, cilt bakım ürünlerinden spor kıyafetlerine kadar çok geniş bir yelpazede ve her geçen gün genişleyen bir kapsamla tek noktadan hizmet sunuyoruz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Çalışana, işverenin, yaptığı, yatırım, verimlilik, olarak, dönüyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı