Che Guavera'nın kızından Gazze çıkışı: Arap dünyası neyi bekliyor?
tekden site sağı sünnet
Haber
28 Aralık 2023 - Perşembe 21:14 Bu haber 194 kez okundu
 
Che Guavera'nın kızından Gazze çıkışı: Arap dünyası neyi bekliyor?
ABD'ye karşı direnen Küba'nın lideri Ernesto Che Guavera'nın kızı Dr. Aleida Guevara İsrail'in Gazze'ye uyguladığı zulme dikkat çekti. Arap dünyasına "Filistin'i kurtarmak için ne bekliyorsunuz" diyerek çağrıda bulundu.
DÜNYA Haberi
Che Guavera'nın kızından Gazze çıkışı: Arap dünyası neyi bekliyor?

İsrail abluka altında tuttuğu Gazze’ye aralıksız saldırıyor. Dünyanın dört bir yanında İsrail'e tepki, Filistin'e destek devam ediyor. Filistin’e destek verenlerden biri de Küba Devrimi'nin unutulmaz lideri Ernesto Che Guevara’nın kızından geldi. Che Guevara'nın kızı Dr. Aleida Guevara Arap dünyasına seslendi, ''Filistin'i kurtarmak için neyi bekliyorsunuz?'' diye sordu.

Şu ifadeler yer aldı: "Arap dünyasının halkları ne için bekliyorsunuz? Biz çok uzaktayız, ama siz oradasınız ve bugün Gazze'de Filistin'de olan, yarın nerede olacak? Eğer İsrail'in istediğini yapmaya devam etmesine izin verirseniz bunun sonu nereye gidecek? İsrail nerede duracak? Bunu gerçekten düşünüyor musunuz? Halk olarak birlik olmalısınız. Kanınızı, kültürünüzü, hayatınızı savunuyorsunuz. Bunu asla unutamazsınız. Bunu unutamazsınız. Filistinli kardeşlerim, aramızdaki mesafe için çok üzgünüm. Sizinle olmak istiyorum. İleri, kardeşlerim. Daima zafere kadar."

Kaynak: Editör:
Etiketler: Che, Guavera'nın, kızından, Gazze, çıkışı:, Arap, dünyası, neyi, bekliyor?,
Yorumlar
Haber Yazılımı