CHP’de Kayseri İl Yönetimi Değişecek mi? İşte Cevabı
tekden site sağı sünnet
Haber
06 Kasım 2023 - Pazartesi 18:52 Bu haber 335 kez okundu
 
CHP’de Kayseri İl Yönetimi Değişecek mi? İşte Cevabı
CHP’de yapılan kurultay sonrasında yeni parti genel başkanlığına seçilen Özgür Özel seçilmesinin ardından önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren 55 ili yönetimi ile ilgili ne karar verileceği merak ediliyor. Kayseri teşkilatının da içerisinde bulunduğu birçok il yönetimi ile ilgili yeni bir sürecin başlayacağı ileri sürülüyor.
SİYASET Haberi
CHP’de Kayseri İl Yönetimi Değişecek mi? İşte Cevabı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) geçen hafta sonu yapılan 38. Kurultay sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, rakibi Özgür Özel karşısında seçimleri kaybetti ve partinin 8. Genel Başkanı Özel oldu. Seçim sürecinde ise birçok mevcut ve eski milletvekilinin yanı sıra il teşkilatları de Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel’e açık destek vermişti. Bu destekte 55 il teşkilatı adına il başkanları ortak basın toplantısı düzenleyerek ortak imza attıkları metinle Kılıçdaroğlu’na destek verdi.

CHP’de seçimlerin tamamlanmasının ardından partisinin 8. Genel Başkanı Özgür Özel ilk işlerden birisi ise 81 il başkanı ile toplantı yapmak oldu. Özel’in ilk gündemi ise yerel seçimler olduğu toplantı sonrasında ise bazı değerlendirmeler ortaya atıldı.  Özel’in, 4 aydan gazla bir sürenin kaldığı yerel seçimlere ise, kendisinin belirleyeceği yeni il yönetimleri ile birlikte gitmeyi amaçladığı bu iddialar arasında. İstanbul ve bazı iller dışında il teşkilatlarında özellikle Kılıçdaroğlu’nu destekleyen il teşkilatlarında bir görev değişimi süreci olacağı ifade edilirken, Özel’in yerel seçim öncesinde bu hamleyi yapmayacağını ileri sürenlerde var.

Kayseri’nin de içerisinde bulunduğu birçok il yönetimi ile ilgili tamam mı devam mı niteliğindeki kararın parti meclisi seçimi ile birlikte yapılacak toplantılarda değerlendirileceği de iddialar arasında.

Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP’de, Kayseri, İl, Yönetimi, Değişecek, mi?, İşte, Cevabı,
Yorumlar
Haber Yazılımı