Çimento yorumlarında boykot öne çıktı
tekden site sağı sünnet
Haber
09 Mayıs 2024 - Perşembe 21:02 Bu haber 465 kez okundu
 
Çimento yorumlarında boykot öne çıktı
Türkiye’nin önemli sektörlerinden çimento, sosyal medya kullanıcılarının paylaşımlarına da yansıdı. Nisan ayında, çimento ile ilgili yapılan yorumlarda Boykot konusu öne çıktı.
EKONOMİ Haberi
Çimento yorumlarında boykot öne çıktı

MTM Medya Takip Merkezi’nin profesyonel dijital medya dinleme platformu DigiLUP verilerine göre, sosyal medya kullanıcıları, çimento ile ilgili yorumlarını sık sık paylaşarak, konuyu sosyal medya gündeminde tuttu.

 

DigiLUP ekibinin hazırladığı yeni araştırmada, sosyal medyadaki çimento yorumlarının öne çıkan detayları var.

 

 

Bazı uygulamalar boykot edildi

 

Araştırmaya göre, Nisan ayında, çimento ile ilgili toplam 1.700 (bin yedi yüz) paylaşım yapıldı. En fazla paylaşım yoğunluğu, 16 Nisan’da gerçekleşti. Bu tarihte yapılan paylaşımlarda boykot edilen bazı uygulamalar öne çıktı.

 

Boykot içerikli paylaşımlarda, Türkiye ile İsrail arasında devam eden çimento ticareti ve sevkiyatlar, Ticaret Bakanlığı’nın İsrail ile ticareti kısıtlama kararı ve bu karara dair bazı iddialar yer aldı.

 

Ay boyunca en fazla bahsedilen diğer konular; borsa ve zam oldu.

 

Borsa konusunda, bazı çimento şirketlerinin finansal durumları yorumlandı.

Zam ile ilgili yorumlar, çimento fiyatlarına yapılan zam hakkında oldu. Zam ile birlikte müteahhitlerin protesto planlamasına dair içerikler görüldü.

 

Sosyal Medyada Öne Çıkan Konular

No

Konular

Yüzdelik Dağılım

1

Boykot

30.4

2

Borsa

28.3

3

Zam

10.9

4

Sponsorluk

7

5

İhracat

3

Veriler, MTM Medya Takip Merkezi Sosyal Medya ölçümleme servisi DigiLUP'ın,  Mart ayında  Sosyal Medya üzerinden yaptığı araştırma sonucundan derlenmiştir.

 

 

 

 

 

Sosyal medyadaki algı Nötr

 

Araştırmaya göre, sektörün sosyal medyadaki algısı genel olarak nötr.

Paylaşımların; 48’i nötr, 39.2’si negatif, 12.8’i pozitif oldu.

 

Pozitif paylaşımlar arasında; bazı firmaların GES yatırımları bulunuyor. Ayrıca, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2053 Net Sıfır Emisyon hedefleri kapsamında yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde yeşil çimento kullanıma teşvik edilmesi ile ilgili paylaşımlar öne çıktı.

 

Negatif paylaşımlarda; İsrail’e devam eden çimento ticareti ile ilgili boykot paylaşımları, Ticaret Bakanlığı'nın İsrail ile ticareti kısıtlama kararı ile ilgili iddialar ve çimento fiyatlarındaki artışın inşaat sektörüne etkisi, müteahhitlerin protesto planlaması ile ilgili içerikler görüldü.

 

Nötr paylaşımlarda ise; çimento firmaları için yapılan borsa yorumları yer aldı.

 

 

 

Demografide erkekler çoğunlukta

 

Sosyal medyada konuyla ilgili paylaşım yapan profillerin demografik yapıları incelendiğinde, erkek kullanıcıların çoğunlukta olduğu görülüyor.

 

Sosyal medya kullanıcılarının cinsiyet dağılımının 18,2’sini kadınlar ve 81,8’ini erkekler oluşturmakta. İçerik yoğunluğunu en çok arttıran sosyal medya kullanıcısı yaş aralığı ise 25-34 yaş aralığında.

 

Kullanıcıların öne çıkan mesleklerinde; Politikacı, Üst Düzey Yönetici, Girişimci, Yazar ve Gazeteci var.

 

Paylaşımların 16,3’ü kurumsal, 83,7’si kişisel sosyal medya hesaplardan yapıldı.

 

 

 

 

Metodoloji;

 

MTM’nin, DigiLUP teknolojisi ve uzman kadrosuyla gerçekleştirdiği araştırmaya, Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının yaptığı paylaşımlar dahil edildi ve takipçi sayısı 10.000 ve üzeri olan profillerin paylaşımlarındaki; çimento kelimesini içeren postlar incelendi.

 

MTM Hakkında:

 

İstanbul Avrupa Yakası’ndaki merkezinin yanı sıra, İstanbul temsilcilikleri ile Ankara, İzmir, Bursa, Adana şehirlerinde ve Azerbaycan’da toplam dokuz noktada temsil edilen MTM Medya Takip Merkezi, 10 bini aşan sayıda yazılı basını, TV yayınını ve internet medyasını takip ediyor. Ayrıca Türkiye ve Dünya’da çeşitli sosyal medya mecralarını dinleyip ölçümleyerek raporlayan MTM, Türkiye’nin önde gelen medya takip kuruluşlarındandır. İstanbul’da, 1999 yılında kurulan MTM, ilk şubesini 2006 yılında Ankara’da faaliyete geçirmiştir. Kısa sürede Türkiye’de medya takip sektörünün lokomotifi haline gelen kuruluş, aynı yıl Almanya’da açtığı temsilciliği ile faaliyetlerini yurtdışına taşımıştır. 2013 yılında, Azerbaycan’ın ilk medya takip şirketini faaliyete sokan MTM, geleneksel, dijital ve sosyal medya takibinin yanı sıra, Medya Bilgi Rehberi, Etkinlik Takvimi ve Online TV Arşivi gibi servisleri ile de sektörde öne çıkmaktadır. Uluslararası platformda büyümeyi, hedefleri arasında tutan ve çalışmalarını bu yönde sürdüren MTM, tam üyesi olduğu AMEC (İletişim Ölçme ve Değerlendirme Uluslararası Birliği) ve FIBEP (Uluslararası Medya Takip Şirketleri Federasyonu) gibi uluslararası kuruluşlar ve üyeleri ile global anlamda işbirliğini günden güne geliştirmektedir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Çimento, yorumlarında, boykot, öne, çıktı,
Yorumlar
Haber Yazılımı