Çin, ABD ile ilişkileri güçlendirmeye kararlı
tekden site sağı sünnet
Haber
03 Ocak 2024 - Çarşamba 07:39 Bu haber 171 kez okundu
 
Çin, ABD ile ilişkileri güçlendirmeye kararlı
Rusya ile birlmikte hareket ettiği düşünülen ve birçok konuda karşı karşıya gelen Çin, ABD arasında ilişkilerin güçlendirilmesiyle ilgili alınan kararlar dikkat çekti.
DÜNYA Haberi
Çin, ABD ile ilişkileri güçlendirmeye kararlı

Salı günü Dışişleri Bakanlığı, Çin'in ABD ile istikrarlı, sağlam ve sürdürülebilir bir ilişkiye olan bağlılığını yineledi ve tarihin gösterdiği gibi iki ülkenin birlikte başarılı ve başarılı olmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

 

Pazartesi günü kutlanan Çin-ABD diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 45. yıldönümünde konuşan bir bakanlık sözcüsü, Çin'in ABD politikasının tutarlı ve net olduğunu, yani karşılıklı saygı, barış içinde bir arada yaşama ve kazan-kazan işbirliği olduğunu söyledi.

 

Sözcü, "Bu, Çin-ABD ilişkilerinin yıllar boyunca izlediği yoldan edindiğimiz deneyimdir ve iki ülkenin birbiriyle iyi geçinmesi için doğru yoldur" dedi ve bunun Çin'in eğilimiyle de tutarlı olduğunu ekledi. kez ve her iki tarafın ortak çıkarlarına hizmet eder.

 

Geçtiğimiz 45 yılda, ikili ticaretin 1979'da 2,5 milyar dolardan 2022'de 760 milyar dolara yaklaştığı, iki yönlü yatırımın neredeyse sıfırdan 260 milyar doların üzerine çıktığı ve 284 çift kardeş il, eyalet ve eyaletin kurulduğu görüldü. İki ülke aynı zamanda çeşitli uluslararası ve bölgesel sıcak noktalar ve küresel konularda da faydalı işbirlikleri gerçekleştirdi.

 

Sözcü, "Tarih, Çin-ABD ilişkilerinin büyümesinin yalnızca iki halkın iyiliğine değil, aynı zamanda dünya barışına, istikrarına ve kalkınmasına da katkıda bulunduğunu gösteriyor" dedi.

 

Başkan Xi Jinping ile ABD Başkanı Joe Biden arasında San Francisco'da yapılan zirve toplantısının ikili ilişkiler açısından ileriye giden yolu gösterdiğini kaydeden sözcü, Çin'in ilişkilerini her iki tarafın da yararına olacak şekilde doğru yöne yönlendirmek için ABD ile el ele verme isteğini dile getirdi. ülkeler ve genel olarak dünya.

 

Karalamalara karşı çıktı

 

Başka bir gelişmede, Dışişleri Bakanlığı Wang Wenbin'i Salı günü merkeze alarak, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde "basın özgürlüğüne yönelik saldırılar" iddialarına sert bir şekilde karşılık verdi ve "basın özgürlüğü" adına Hong Kong'un işlerine müdahale etmeye yönelik herhangi bir girişimin olduğunu söyledi. "Basın" başarısızlığa mahkumdur.

 

ABD, İngiltere ve diğer ülkeler tarafından imzalanan "Medya Özgürlüğü Koalisyonu"nun yakın zamanda yaptığı bir açıklamadan bahseden Wang, Çin'in bazı ülkelerin Hong Kong ÖİB'nin basın özgürlüğü hakkındaki karalamalarına, SAR'ın meşru haklarına yönelik saldırılara şiddetle karşı olduğunu söyledi. kolluk kuvvetleri ve Çin karşıtlığına verdikleri destek Jimmy Lai gibi aktivistleri istikrarsızlaştırıyor.

 

Sözcü, WikiLeaks ve Edward Snowden vakalarının dünyaya, bu ülkelerin kendi çıkarları söz konusu olduğunda basın özgürlüğünü hiç umursamadıklarını gösterdiğini söyledi.

 

"Hong Kong meseleleri hakkında asılsız suçlamalarda bulunmak için 'basın özgürlüğü' bayrağını sallayarak, yalnızca Hong Kong'un gelişen kalkınmasından duydukları hoşnutsuzluğu ortaya koyuyorlar ve Hong Kong'da geçmişteki ayrıcalıklarını ve nüfuzlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Ancak tüm bu girişimler boşunadır. boşuna" dedi Wang.

 

Kalabalığa göre, 2020'de Hong Kong ulusal güvenlik yasasının yürürlüğe girmesi öncesine kıyasla bugün Hong Kong'da daha fazla uluslararası medya kuruluşu ve gazetecinin bulunduğunu tarafsız bir kişinin inkar edemeyeceği bir gerçektir.

 

Wang, "İlgili ülkeleri, Hong Kong'un anavatana döndüğü gerçeğiyle doğrudan yüzleşmeye ve sömürgeci zihniyetini terk etmeye çağırıyoruz" dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Çin,, ABD, ile, ilişkileri, güçlendirmeye, kararlı,
Yorumlar
Haber Yazılımı