Çin ile Alman ekipten hassas tıp için robot geliştirildi
tekden site sağı sünnet
Haber
06 Ocak 2024 - Cumartesi 08:37 Bu haber 2474 kez okundu
 
Çin ile Alman ekipten hassas tıp için robot geliştirildi
Çin ve Almanya'dan ortak bir ekip, mikrocerrahi ve hedefe yönelik ilaç dağıtımı gibi hassas tıp uygulamaları için yay benzeri yapıya sahip yumuşak, küçük bir robot geliştirdi.
SAĞLIK Haberi
Çin ile Alman ekipten hassas tıp için robot geliştirildi

Çinli ve Alman işbirlikçi bir ekip, yay benzeri yapıya sahip, algılayabilen, kavrayabilen ve hareket edebilen yumuşak, küçük bir robot geliştirdi.

 

Nature Nanoteknoloji dergisinde Perşembe günü yayınlanan bir araştırmaya göre, tek bir hücreyi manipüle edebilen biyouyumlu makine, mikrocerrahi ve hedefe yönelik ilaç dağıtımı gibi hassas tıpta potansiyel bir strateji sunuyor.

 

Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Shenzhen İleri Teknoloji Enstitüleri (SIAT), Dresden Leibniz Katı Hal ve Malzeme Araştırma Enstitüsü ve Chemnitz Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar, çok hassas bir şekilde deforme olabilen manyetik yay sistemini ürettiler. çok küçük bir gerginlik tarafından yönlendirilen mikron ölçeği.

 

Robot, algılama, avlanma ve sürüş gibi eylemleri gerçekleştirmek için biyolojik kaynakları kullanan bazı hücre ve mikroorganizmalardan ilham aldı.

 

Makalenin ilgili ve ilk yazarı SIAT'tan Xu Haifeng, "Nano ölçekli boyuttaki sistem, tek bir hücrenin yerçekiminin binde birine eşdeğer bir hassasiyet gösteriyor" dedi.

 

Yay benzeri robot herhangi bir şekle göre özelleştirilebilir ve sperm hareketlilik sensörü, hücre manipülasyonu için cımbız ve kendinden tahrikli minyatür makine olarak kullanılabilir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Çin, ile, Alman, ekipten, hassas, tıp, için, robot, geliştirildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı