Çocuk cerrahisinde büyük endişe; İller arası sevkler başladı
tekden site sağı sünnet
Haber
19 Kasım 2023 - Pazar 18:19 Bu haber 3330 kez okundu
 
Çocuk cerrahisinde büyük endişe; İller arası sevkler başladı
Çocuk cerrahisi ile ilgili hekim sıkıntısı endişeleri TUS sonuçlarının da açıklanmasıyla birlikte daha büyük sıkıntıları beraberinde getireceği ifade ediliyor.
SAĞLIK Haberi
Çocuk cerrahisinde büyük endişe; İller arası sevkler başladı

Alanında uzman hekimlerin ve doktorların sosyal medya hesabından dile getirdiği çocuk cerrahisi ile ilgili sıkıntının iller arasında sevkler şeklinde sorunların yaşanmasına başlandığı ifade ediliyor.

Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi ve Ürolojisi Uzmanı Doç. Dr. Erman Dörterler, sürekli gündeme getirdiği çocuk cerrahisi ile ilgili sıkıntıyı yeniden gündeme taşıyarak, “TUS sonuçları açıklandı.Çocuk cerrahisine açılan 140 kontenjandan sadece 51’i doldu. Onlarında ne kadarı devam edecek? 0-18 yaş aralığındaki nerdeyse tüm ameliyatları yapan bir bölüm çocuk cerrahisi ( üroloji+genel cerrahi+kadın doğum+göğüs cerrahisi+yenidoğan cerrahisi+kanser cerrahisi ..) Kısa bir süre sonra bunları yapacak cerrah kalmayacak. İller arası sevkler şimdiden başladı. Eninde sonunda yine hastalar ve aileler mağdur olacak. Bu nasıl bir planlama?  Yakın gelecekte ne olacak? İhtiyaç duyduğunuzda mı Eyvah diyeceksiniz? Konuştuğumuz konu çocuklarınız!! Kaybolan yitirilen el sanatları değil!  Bazı şehirlerde bir kişi var büyük şehirlerde nitelikli işleri yapacak bir kaç kişi sadece! Ben defalarca yazdım. Tercih edilebilir şartların oluşması lazım çok geç olmadan” ifadeleri kullandı.

Dile getirilen endişenin çözümü ile ilgili Sağlık Bakanlığının nasıl bir adım atacağı ise merak ediliyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Çocuk, cerrahisinde, büyük, endişe;, İller, arası, sevkler, başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı