DEPREMZEDELERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
tekden site sağı sünnet
Haber
31 Mart 2023 - Cuma 21:37 Bu haber 251 kez okundu
 
DEPREMZEDELERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ‘asrın felaketi’ diye nitelendirilen depremler sonrası kentte misafir edilen depremzede vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştu.
GÜNDEM Haberi
DEPREMZEDELERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

 Başkan Büyükkılıç, “Bizim yegâne ilacımız, bu milletin kendisi, birliğimiz beraberliğimiz, ay yıldızlı Türk bayrağımız, vatanımız, milletimiz, devletimiz, olmazsa olmazımız” dedi.

Kayseri, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkımın yaşandığı kentlerden gelen depremzedelere kucak açmaya devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da depremzedeleri yalnız bırakmıyor. Başkan Büyükkılıç, Vali Vekili Şenol Esmer ile birlikte Kayseri’de misafir edilen depremzede vatandaşlarla bir ve beraber olmak adına sosyal sorumluluk projesi kapsamında Nobel Şirketler Grubu tarafından düzenlenen İftar Programı’na katılarak, onlarla birlikte iftarını açtı. Tek tek masaları dolaşıp, depremzedelerle sohbet eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, iftar programında yaptığı konuşmada, “Varsa sorunlarımız dertleşeceğimiz, bu şehirde 50 bin civarında misafirimiz olarak bulunan siz kardeşlerimizi bizlerle bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

“YÜREĞİMİZ ORADA ÇARPTI”

Depremin ilk dakikalarından itibaren yüreklerinin deprem bölgesinde çarptığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Kahramanmaraş’ımızın hemen yanı başımızda olması, sınır şehrimiz olması vesilesiyle, depremin ilk dakikalarından beri yüreğimiz orada çarptı. Başta valimiz görevlendirildi. Biz de genel sekreter yardımcımızı göndermek suretiyle süreci takip etmeye ve orayla sürekli irtibat halinde olmaya özen gösterdik. Ne gerekiyorsa hepsini temin etme yolunda gayretler gösterdik” diye konuştu. Büyükkılıç, depremden etkilenen tüm illere yardım ve destek seferberliği başlattıklarını belirterek, şunları söyledi; “Adıyaman’ımıza, Malatya’mıza, Kahramanmaraş’ımıza ilçelerle, Hatay’ımıza, Gaziantep’imize, Diyarbakır’ımıza, Şanlıurfa’mıza, Adana’mıza, Elazığ’ımız da dahil, Valiliğimizin, AFAD’ımızın organizasyonuyla bizlerin adeta seferber olduğu süreç ile el ele gönül gönüle vermek suretiyle imkânlarımızı seferber ettik ve o bölgeye yağdırdık. Çok şükür Kayseri’mizin hayırseverliği, Kayseri’mizin insanlarının yardımseverliği her yerde moralimizi yükselten adeta olumlu paylaşımlarla Kayseri’den söz ettiren yaklaşım ile bizleri tabi ki sevdirmiştir. Ama acı büyüktü. Bunun farkındaydık. Ama asrın felaketiydi, bunu gördük.”

“TEK VÜCUT OLDUK”

6 Şubat depremlerinin hemen ardından kamu kurum ve kuruluşları ile deprem bölgelerinde olduklarını kaydeden Büyükkılıç, “Elimizden gelenleri esirgemedik. Mazlum insanların sesi olan Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tüm kurum ve kuruluşlarıyla ilk andan itibaren oralarda yer aldık. Şimdi de toparlanma sürecindeyiz. Artık yaralarımızı sarmaya, birbirimizle kenetlenmeye, üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaya her zaman hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Bu anlayış içerisinde Kayseri’mizde misafir ettiğimiz siz kardeşlerimiz, on binin üzerinde yavrumuz, 16 bin civarında sağlık alanında hizmet verdiğimiz kardeşlerimiz dâhil olmak üzere tek vücut olduk ve valiliğimizin önderliğinde kurum ve kuruluşlarımızla sizinle birlikte olduk” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: DEPREMZEDELERLE, İFTAR, SOFRASINDA, BULUŞTU,
Yorumlar
Haber Yazılımı