Dijital Tarımın Geleceği, Cropto Tarım Token’ları 1 Yaşında!
tekden site sağı sünnet
Haber
23 Ekim 2024 - Çarşamba 13:31 Bu haber 17 kez okundu
 
Dijital Tarımın Geleceği, Cropto Tarım Token’ları 1 Yaşında!
Tarım sektörünü blockchain ile tanıştırarak tarımda dijitalleşmeye öncülük eden Cropto Tarım Token’ları, 2023 Ekim ayında başladığı yolculuğunun ilk yılını başarıyla tamamladı. Türkiye merkezli, Tarım RWA (Real World Assets) Tokenizasyon alanında bir ilk olan Cropto Tarım Token’ları, tarımsal ürünleri dijitalleştirerek kullanıcılarına 7/24 tarım ürünlerinde birikim imkânı sunarak küresel ölçekte bir yenilik sundu.
GÜNDEM Haberi
Dijital Tarımın Geleceği, Cropto Tarım Token’ları 1 Yaşında!

Cropto, tarımsal varlıklara dayalı kripto token üretimi ve ihracı konusunda Türkiye'de ve dünyada bir ilke imza atan Tarım Finansal Teknoloji girişimidir. Ekim 2023 yılında kurulan ve bugün 1. yaşını kutlayan Cropto, kısa sürede dünya genelinde 70’e yakın ülkede marka olarak tescillenerek küresel bir marka olma yolunda ilerliyor. İlk fiziksel teslimatını, Cropto’ya başvuran 27.000 Cropto Buğday Token (CROW) sahibi yatırımcıya gerçekleştiren şirket, 27.000 token CROW karşılığında 27 ton (27.000 kg) fiziksel buğday ürünü teslim etti. Bu yenilikçi adım, dijital tarımda önemli bir kilometre taşı oldu. Cropto, aynı zamanda sisteminin şeffaflığını pekiştirmek amacıyla bağımsız denetçiler tarafından her 3 ayda bir yapılan envanter denetim raporlarını yayımlayarak güvenilirlik sağladı. Şirket, tarım ticaretindeki konumunu güçlendirmek adına Söke Un, Ulusoy Un, CoinTR ve Minted Connect gibi sektörün önde gelen firmalarıyla stratejik ortaklıklar kurdu. Bu iş birliklerinin duyurusu, 7 Mart 2024’te düzenlenen “Tarım’ın Token’ı: Cropto” etkinliğinde yapıldı. Ayrıca, Cropto, CoinStore, FameEx, LAToken, CoinTR ve Bitlo gibi global ve yerel borsalarda listelenerek globalde ve Türkiye’de daha geniş bir yatırımcı kitlesine ulaşmayı başardı.

Tarım ürünlerine yatırım Cropto ile sokağa iniyor

Cropto’nun şu an için Cropto Buğday Token (CROW), Cropto Fındık Token (CROF), Cropto Arpa Token (CROB) ve Cropto Mısır Token (CROC) adı altında 4 token’ı piyasada işlem görmektedir. Öncü dijital tarım markasının 3 yıllık stratejik planında, token çeşitliliğini artırarak daha fazla tarımsal emtia eklemek yer alıyor. Bu hamle ile yatırımcılar yakın gelecekte farklı birçok tarımsal ürüne kolayca erişerek dijital tarımın bir temsilcisi haline gelecekler. Tarımsal varlıklara dayalı kripto token üretimi ve satışı konusunda Türkiye’de ve dünyada bir ilke imza atan Tarım Finansal Teknoloji girişimi olan Cropto, tarım ürünlerine yatırımın, blokzincir teknolojisiyle merkezi olmayan blokzincir mimarisi ve metotları ile yeniden tasarlanmasını sağlıyor. Bu sayede Cropto Tarım Token’larına ülkemizde, bölgemizde, dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir insanın tarafından tarım ürünlerine kolay, hızlı, 7/24, istenilen miktarda (1kg, 10kg, 1000kg fark etmeksizin) yatırım yapmasına olanak tanınıyor. Böylelikle tarım ürünlerine yatırım Cropto ile sokağa iniyor.

CroptoDex, hayata geçecek

İlk yılındaki başarılarının ardından Cropto, buğday, fındık, arpa ve mısır tarım ürünlerini tokenize etmenin yanında yakın gelecekte soya, zeytin, pamuk, pirinç, çavdar gibi önemli tarım ürünlerini de tokenize ederek daha geniş bir ürün yelpazesi sunmayı ve uluslararası iş birliklerini genişletmeyi hedefliyor. Cropto, tarımın dijitalleşmesinde öncü olmaya devam ederek, dünyanın ilk tarım odaklı merkezi olmayan kripto varlık borsası yani Tarım DEX’i olan CroptoDex’i bu yıl hayata geçirmeyi amaçlıyor. CroptoDex, tarım ürünlerinde birikim yapmak isteyenlerin güvenli bir şekilde alım satım yapmalarını sağlarken aynı zamanda şeffaflık ve sürdürülebilirlik ilkelerini de ön planda tutacak. Ayrıca Cropto daha fazla borsa üzerinde listelenerek marka görünürlüğünü artırmayı ve kullanıcı tabanını genişletmeyi planlıyor. Yıldan yıla artan oranlarda fiyatları şekillenen tarımsal ürünlere hem geleneksel emtia (altın, gümüş vs) yatırımcılarının hem de yatırımlarının bir kısmını volatiliteden uzak emtia bazlı kripto varlıklara ayırmak isteyen kripto yatırımcıları için Cropto Tarım Token’ları yatırımcılara yeni nesil birikim fırsatları sunuyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Dijital, Tarımın, Geleceği,, Cropto, Tarım, Token’ları, 1, Yaşında!,
Yorumlar
Haber Yazılımı