Dünya Nüfusunun Artış Hızı Gıda Üretimi Artış Hızından Daha Yüksek
tekden site sağı sünnet
Haber
18 Ağustos 2022 - Perşembe 09:18 Bu haber 330 kez okundu
 
Dünya Nüfusunun Artış Hızı Gıda Üretimi Artış Hızından Daha Yüksek
Vizyon 100 toplantısına katılan CEO’lar yeni dönemde hangi değerlerin şirketler için öne çıkacağını değerlendirdi.
GÜNDEM Haberi
Dünya Nüfusunun Artış Hızı Gıda Üretimi Artış Hızından Daha Yüksek

Özel sektör bazında GSYH’nin yaklaşık yüzde 70’ini oluşturan kurumların üst düzeylerinin aktivitelerinde yer aldığı Vizyon 100 platformu yaklaşık 100 şirketin üst düzey yöneticilerinin katıldığı yeni toplantısını gerçekleştirdi. Etkinlikte doğaya katkı ve farkındalık oluşturmak amacıyla yöneticilere fidan hediye edildi.

‘’ Kaynaklar Tükendi, Geleceğe Borçlanıyoruz ’’

Vizyon 100 Kurucu Üyesi ve Dijital Stratejist Bülent Kutlu toplantıya dair değerlendirmelerde bulundu. Kutlu “Dünya zorlu günlerden geçiyor. Bir taraftan pandemi bitti bitecek derken savaş, tedarik zinciri kırılmaları, enerji gibi krizlerle karşı karşıya kaldık. İklim krizi zaten malumunuz. Artık şirketlerin mali yönden kazanımları ile beraber değer kazanımlarını da konuşmak gerekiyor. Topluma, çalışanlarına, müşterilerine ne gibi katkılar verdikleri önemli. Mutlu bir çalışanın performansını en az yüzde 25 arttırdığı tahmin ediliyor. Şirketler “sürdürülebilirlik”, “fırsat eşitliği”, “doğa ve çevre”, “mutluluk ekonomisi” başlıklarında çeşitli faaliyetler yapıyorlar ve dünyanın geleceği, toplumun geleceği bakımından bunlar çok değerli, çok önemli. Bu sene kaynakların tüketilmesinde limit aşım süresi 28 Temmuz 2022 tarihi olarak belirlendi yani bu tarihten sonra gelecekten tüketmeye başladık. Geleceğe borçlanıyoruz.“ dedi

‘’ Dünya Nüfusunun Artış Hızı Gıda Üretimi Artış Hızından Daha Yüksek ’’

Kutlu “Dünya nüfusunun artış hızı gıda üretimi artış hızından daha yüksek. Makas gittikçe açılıyor. 2050 yılına doğru kaynaklar yetersiz kalmaya başlayacak. Bugünün gençliği yarın bu sorunlarla karşı karşıya kalacaklar. Tarım sadece ülkemiz için değil tüm dünya için kritik önemde. Ayrıca iklim krizi gıda üretiminde bambaşka sorunları da beraberinde getiriyor. 2050 yılına kadar ülkeler ve kurumlar karbon nötr taahhüdü veriyorlar. Umarız bu gerçekleşir. Kapsamlı tarım politikaları ve bu alanda ortaya konacak teknolojik iyileştirmeler çok önemli hale geldi.” ifadelerini kullandı.

‘’ Mutlu Çalışan Satış Rakamlarını Artırıyor ‘’

Son olarak Kutlu “Sanal toplantılarda ve fiziksel gerçekleşen etkinliklerde CEO’lar mutlu çalışanlarının kesinlikle satışlara etkisinin yüksek olduğunu belirttiler. Bu konuda tam bir ölçüm yapmak mümkün değil ama yöneticiler sık sık mutlu çalışanın mutlak şekilde ciro artışına katkı sağladığını söylüyor. Bu zaten beklenen bir durum. Yani ‘mutlu et, mutlu ol’ yaklaşımı her alanda geçerli.” dedi.

Yeni Dönemde Öne Çıkan Kurumsal Değerler

Eylül 2022’de “Kurumsal Değerler” başlığındaki raporunu yayınlayacak platform katılımcı yöneticileri arasında online bir anket düzenledi. Buna göre;

  • Karbon Salınımının Azaltılması
  • İş Sürekliliğinin Sağlanması
  • İş Yaşamında Çeşitliliğin ve Fırsat Eşitliğinin Sağlanması
  • Çalışan Sağlığı ve Mutluluğu
  • İnsan ve Doğa İlişkisi

konuları şirketler için öne çıkan başlıklar oldu.

VİZYON 100 HAKKINDA

Vizyon 100 büyük oranı Genel Müdür (CEO) , belli bir oranı da önemli holding ve kurumların Genel Müdür Yardımcılarından olmak üzere yaklaşık 300 üst düzey yöneticiden oluşan, dijital dönüşüm ve şirketler arası işbirliklerini merkeze alan iletişim ve etkinlik platformudur. Faaliyetlerine 2017 yılında başlamıştır.

Platform şu ana kadar her birisinde ortalama 150 yöneticinin katıldığı 20’yi aşkın sayıda yüz yüze, her birisinde ortalama 250 üst düzeyin katıldığı 4 adet Dijital CEO ve Liderler zirvesi ve her birisinde 10 yöneticinin katıldığı 65 sanal toplantı gerçekleştirmiştir.

Platform her sene 100 tepe yöneticinin görüş sayfalarının olduğu bir kitap yayımlamaktadır. Şu ana kadar 4 kitap yayımlayan platformun “Dijital CEO / Yeni Dönem, Yeni Fırsatlar 2023” başlığındaki son kitabının dijital versiyonuna www.vizyon100.com/yenidonemyenifirsatlar adresinde ulaşılabilir.

Platform 7. Dönem faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. “Dijital CEO” ve “Dijital CxO” markalarının da sahibi olan platform 2020, 2021 ve 2022 yıllarında 60’ı aşan sayıda sanal toplantı gerçekleştirmiştir. Her bir toplantıda 10 üst düzey yöneticinin yer aldığı toplantılar sonucunda 400’e yakın yönetici pandemi sonrası dönem için fikirlerini paylaşmışlardır. Bu toplantılar sonucunda Dijital CEO I. Dönem, II. Dönem ve III. Dönem raporları, Dijital CxO I. Dönem ve II. Dönem raporları yayımlanmıştır. (Raporlara ulaşmak için www.dijitalceo.com.tr ve www.dijitalcxo.com.tr adreslerini ziyaret ediniz. Vizyon 100 Hakkında detaylı bilgi için www.vizyon100.com sitesini ziyaret ediniz)

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Dünya, Nüfusunun, Artış, Hızı, Gıda, Üretimi, Artış, Hızından, Daha, Yüksek,
Yorumlar
Haber Yazılımı